С решение на Областния кризисен щаб от днес поетапно трябва

...
С решение на Областния кризисен щаб от днес поетапно трябва
Коментари Харесай

Първата планирана COVID-болница у нас има само един респиратор

С решение на Областния спешен щаб от през днешния ден поетапно би трябвало да стартира преструктурирането на общинската болница " Свети Мина " в Пловдив в профилирана конструкция за лекуване само на пациенти с ковид. От болничното заведение обаче сигнализират, че не могат действително да стартират работа.

" Областният спешен щаб взе решение за превръщането ѝ в профилирана за лекуване на ковид. Ще се проведат срещи с компании, които имат опит в построяването на сходни медицински заведения. Ще се приказва и с снабдители на здравна инсталация. Трябва да се модернизира съществуващата кислородна система. Можем да стартираме работа поетапно ", разяснява зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов.

Той уточни, че Община Пловдив не разполага с нужния бюджет за реализирането на проекта за болничното заведение. Местната администрация ще разчита на помощ от Правителството, както и на дарения.

Изискването за заведенията, профилирани в лекуването на пациенти с ковид, е да разполагат с 15 до 20 респиратора. Управителят на болничното заведение доктор Петър Петров обаче съобщи, че тя има единствено една сходна машина.

" Надявам се, че останалите до санитарния най-малко, ще бъдат доставени благодарение на донори, Общината и страната. В хода на работата считам, че ще ги обезпечим. Нямаме време и би трябвало да действаме в придвижване ", уточни шефът.

Д-р Петров осведоми, че от през днешния ден работа стартира първото поделение, което има потенциала да одобри 22 пациенти.

Относно медицинския личен състав шефът на болница " Св. Мина " съобщи, че има заричане към работещите в здравното заведение да се причислят и други екипи, образувани от лечебните заведения в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР