С решение на Министерския съвет се приема програмата Отново заедно,

...
С решение на Министерския съвет се приема програмата Отново заедно,
Коментари Харесай

30 000 ученици и учители влизат в програмата за безплатна почивка

С решение на Министерския съвет се приема програмата " Отново дружно ", която ще бъде осъществена за интервала от 1 юли до 14 септември през актуалната образователна година. Това стана ясно на брифинг на министъра на туризма Стела Балтова и министъра на образованието Николай Денков след съвещание на Министерски съвет. Програмата е обвързвана с подкрепяне на туризма и образованието.

" Тази стратегия е ориентирана основно към два субекта - първият, това е туристическият бизнес и вторият - учениците ", изясни министърът на туризма Стела Балтова.

Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лева и обгръща туристически пакети на стойност 500 лева на възпитаник. Голяма част от учениците в страната ще могат да се възползват от тази стратегия, сподели министър Балтова.

На учениците ще им бъде предоставена опция за участия в изобретателни събития - да посещават музеи, да посещават арт събития от различен темперамент. Така по думите на министъра ще се подкрепят всички елементи на туристическия бизнес: както местата за настаняване, по този начин и туроператорите, музеите, екскурзоводите.

Министър Денков посочи, че програмата ще обхване 30 000 души. Според него след отраслов съвет със обществените сътрудници, на който са били разисквани другите разновидности, стана ясно, че Министерство на образованието ще включи в крайния текст на програмата примерни критерии, които педагогическите препоръки да употребяват при подбора на участниците. По думите му тези примерни критерии са свързани с продължителността на отдалеченото образование през годината, защото то е друго за другите възрастови групи, триумфа в хода на образованието, здравния статус, дали някои деца са преболедували и имат потребност от възобновяване, дали имат специфични просветителни потребности и обществения статус.

Кандидатстването по програмата ще става на два стадия.

" Първият стадий е до 31 юли и в случай че останат свободни средства от 1 до 31 август ", разяснява министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Всяко учебно заведение ще избира единствено туроператорите. " Учебните заведения би трябвало да показват трима туроператори и критериите за избора си ", разясни Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР