С решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
С решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

КЕВР: 13,89% ще е повишението на цената на природния газ от 1 октомври

С решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) цената на суровината става 456 лв. за 1000 куб.м. Цената на природния газ от 1 октомври ще се увеличи с 13,89%, реши енергийният регулатор.
КЕВР е приела решение по отношение на подаденото от " Булгаргаз " заявление за одобряване на цени за четвъртото тримесечие на 2018 година, по които публичният снабдител продава синьото гориво на крайните доставчици на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, оповестяват от Комисията.

При одобряването на цената на природния газ КЕВР регистрира изискванията по настоящия контракт сред " Булгаргаз " и " Газпром Експорт " и ползва напълно залегналата в него методика, според която се вземат поради измененията на цената на петрола и на различните на природния газ горива на международните пазари през последните 9 месеца, калоричността на природния газ, както и промените в курса на щатския $ по отношение на лв..

КЕВР не изключва ново нарастване на цената на природния газ от 1 януари

При това нарастване цената на парното и топлата вода сигурно ще се увеличи. Окончателното решение на регулатора за цената на парното се чака в понеделник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР