С решение на кмета Димитър Николов и с цел спокойствието

...
С решение на кмета Димитър Николов и с цел спокойствието
Коментари Харесай

6 допълнителни паралелки в бургаските училища

С решение на кмета Димитър Николов и за спокойствието на родителите ще бъде повишен приемът в първи клас в с 6 спомагателни паралелки или с още 132 места. Така оповестените в началото тази година 1914 свободни места в първи клас ще набъбнат на 2046. Т Това оповестиха от Община Бургас
Новите паралелки ще бъдат разкрити в 6 разнообразни бургаски образователни заведения, които ще обзет безусловно всички региони на града. Те ще бъдат в 2 учебни заведения в ж.к. „ Меден рудник “ – СУ „ Константин Петканов “ и ОУ „ Елин Пелин “, 2 в Централна градска част – ОУ „ Васил Априлов “ и СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, 1 в ж.к. „ Изгрев “ – СУ „ Йордан Йовков “ и 1 в ОУ „ Васил Левски “ в кв. „ Горно Езерово “.
 Безплатни образования по спорт за бургаските деца Безплатни образования по спорт за бургаските деца
През 2016 година кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които употребяват общинска материална база, да вкарат безвъзмездни начал...
Причината за това е огромният брой регистрирани заявки в електронната система на Община Бургас за банкет в първи клас, който надвишава броя на признатите деца по първо предпочитание на родителите. Това значи, че за поредна година Бургас регистрира повишение на броя на децата, кандидатстващи в бургаски детски ясли и градини, и в учебните заведения.
В последните години се вижда отчетлива наклонност Бургас да се постанова като желано място за живот и образование от доста млади фамилии от други обитаеми места, както и от младежи, които се връщат от чужбина в родния град.
За съпоставяне през предходната 2020 година приемът в първи клас е бил 1876, а тази година с нарастването ще бъде 2046 или с 170 места повече. Същата наклонност на нарастване на броя на децата се записва и в детските ясли и в градините. През 2020 година местата в яслите са 938, а тази година са 1032. В детските градини – през 2020 година са били 1724, а в този момент са 1753.
Това постанова локалната администрация да строи всяка година нови детски градини и учебни заведения, които да поемат увеличаващия се брой на децата и учениците в тях, привлечени от качественото обучение и новата материална и образователна база, в които Община влага поредно към този момент цяло десетилетие.
 Бургас ще си партнира с Клъстер Тракия Икономическа зона и Пловдив за привличане на вложители Бургас ще си партнира с " Клъстер Тракия Икономическа зона " и Пловдив за привличане на вложители
Кметът Димитър Николов предлага на локалния парламент да поддържа самодейност за съдействие сред Община Бургас, Община Пловдив и Сдружение с нестопанска цел...
Затова сега се построяват 2 нови детски градини - ДГ „ Морско конче “ в ж.к. „ Братя Миладинови “ и ДГ „ Синчец “ в кв. „ Горно Езерово “. Предстои да стартира градеж и на трета нова детска градина - ДГ „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “.
Освен детски градини в Бургас се строят и нови корпуси към 2 бургаски учебни заведения - СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в ЦГЧ и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. „ Меден рудник “. Проектира се и още трети нов корпус – на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ и Гимназия за романски езици „ Георги С. Раковски “.
Въведената в Община Бургас преди 8 години за първи път в страната електронна система за банкет в детски ясли, градини и учебни заведения оказва помощ на администрацията в действително време да наблюдава процесите и броя на свободните места в детските и образователни заведения на нейна територия и да вземе съответни и навременни решения, с цел да може всяко дете да получи достъп до модерно и качествено обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР