С решение на Административен съд - София град се отменя

...
С решение на Административен съд - София град се отменя
Коментари Харесай

БАБХ обжалва решение на съда за връщане на Евролаб на Капитан Андреево

С решение на Административен съд - София град се анулира заповедта на регионалния шеф на Хасково от февруари 2023 година, задължаваща компанията " Евролаб 2011 " да освободи държавни пространства на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". За правосъдното решение излиза наяве от известие от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), която ще го апелира.

От Агенцията по храните означават, че институцията не е съществена страна по делото за дейностите на регионалния шеф, само че все пак ще предприеме следващи законови дейности в отбрана на държавния интерес.

От БАБХ показват, че са отхвърлили настояването на " Евролаб 2011 " за достъп до стратегически значими зони и няма да разрешат на компанията наново да получи подобен.

От Българската организация по сигурност на храните изясняват също, че решението на съда не трансформира основаната организация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Агенцията продължава да прави всички действия по реализиране на формалния граничен надзор от нейната подготвеност, в това число и лабораторните проучвания на внасяните в България хранителни и други артикули.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР