С развитието на технологиите оставането у дома за повече време

...
С развитието на технологиите оставането у дома за повече време
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако стоим в изолация

С развиването на технологиите оставането вкъщи за повече време не е толкоз скучно. Но изолацията има и много отрицателните резултати.



Надебелявате

Ако работите от у дома, евентуално хладилникът ви е на няколко крачки разстояние. По данни на Организация на обединените нации от началото на пандемията от ковид, затлъстяване съставлява сериозна опасност .

Това се дължи на обстоятелството, че хората са принудени да пестят пари и по този метод избират нездравословни храни.

Сърцето и дробовете отслабват

Ако не се движите, не повишавате сърдечната периодичност. Същото важи и за белите ви дробове.

Ако сте обездвижени, дихателната функционалност се утежнява. Освен това, хората с неприятно здраве на белите дробове се смятат за по-податливи на ковид, защото това е респираторно заболяване.

Много от тях евентуално остават у дома, с цел да понижат риска от зараза. Но, в случай че те не се движат и усилват притока на кръв към белите си дробове, тогава положението им може да стане още по-зле по този начин или другояче.

Увеличава се рискът от гръбначно деформиране

Ако по през целия ден работите седнали върху неуместен стол или легнали, това вреди върху гръбнака и рамената ви . Специалисти предлагат да си набавите комфортни столове и бюра, които ще ви носят комфорт.

Мозъкът ви работи по-бавно

Когато сме в придвижване в мозъкът ни протичат процеси, които разграждат токсините в кръвта и даже им пречат да отидат в мозъка, където могат да убият мозъчните кафези. Липсата на придвижване или извършения водят до закъснение на мозъчната активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР