С разрешението на наблюдаващия прокурор, прокуратурата публикува на сайта си

...
С разрешението на наблюдаващия прокурор, прокуратурата публикува на сайта си
Коментари Харесай

Прокуратурата публикува докладната на Николай Малинов за проекта България

С разрешението на наблюдаващия прокурор, прокуратурата разгласява на уеб страницата си през днешния ден една от докладните мемоари на обвинявания в шпионаж ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов. В нея той развива своите визии за " нуждата от геополитическа преориентация на България или това, което ние назоваваме " Проектът България ".

Данните (докладни записки) са единствено част от конфискуваните материали. Те ще бъдат показани в цялост пред съда, когато досъдебното произвеждане завърши, оповестяват от държавното обвиняване. И допълват, че следствието е почнало от оперативно дело в Държавна организация „ Национална сигурност “.

В записката, която е на съветски език, е заличена единствено информацията, която визира права и ползи, както и персонални данни на трети лица. Изложението стартира с изложение на геополитическия статус, съгласно разбиранията на Малинов на България. В даден миг той даже прави обобщението, че сме " колония на Съединени американски щати ", Западът " ни гледа с пренебрежение " ", а " неоосманска Турция завоюва позиция след позиция ". Малинов обаче има проект, излиза наяве още от записката и той е благодарение на придвижването " Русофили " България да се преориентира геополитически " на основата на православието, славянската просвета и традициата, които непроменяемо ни сплотяват с Русия ". Според него това би могло да стане с работа в пет посоки: активност в неправителствения бранш посредством НД " Русофили " ; Осъществяване на сериозен пробив в националното осведомително пространство. Създаване на ефирен канал, инхормационна организация, придобиване на съществуващи или основаване на нови сайтове; Създаване на авторитетен изчерпателен център - " тинк танк " ; Създаване на не профанирана русофилска партия, която ще разреши последователно прерастване на НД " Русофили " в всеобща електорална мощ.

Реализирането на тази " тактика " включва и придобиването на " Виваком " " със съдействието на Внешторгбанк - ВТБ и намирането на вложител, който ще придобие компанията, само че тя би трябвало да остане под съветски надзор. " (б.р. тук прокуратурата прецизира, че Малинов излага проекта си в настрана приложение, което ще бъде оповестено по-късно)

Тук можете да видите цялостния текст на  оповестения от прокуратурата документ.

 

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР