С разпити на свидетели и вещи лица протече днешното съдебно

...
С разпити на свидетели и вещи лица протече днешното съдебно
Коментари Харесай

Продължава делото за взрива в Хитрино

С разпити на очевидци и движимости лица протече днешното правосъдно съвещание в Шуменския областен съд по делото за транспортното произшествие в Хитрино.

Това заяви представителят на съда Стилиян Стилиянов, представен от Българска телеграфна агенция. На съвещанието са изслушани движимости лица, изготвили спомагателна правосъдно -медицинска експертиза, която е призната от съда. В качеството на очевидец, с обезпечен от съда преводач, през днешния ден е разпитан румънският жител Лука Паиш, притеглен от компанията " Булмаркет " като специалист, по време на огледите на местопроизшествието и в това си качество той е бил в Хитрино на 12 декември 2016 година Съдебният състав не е почел през днешния ден настояването на отбраната на подсъдимите и не е позволил в разпита да се включи воден от тях преводач.

По искане на отбраната, почетено от съда, за 5 ноември е планувано изнесено правосъдно съвещание, на което ще бъде осъществен оглед на уреди на гара " Хитрино ". Часът на съвещанието ще бъде конкретизиран, откакто се ревизира за съществуването на безвреден часови прозорец, предвид на железопътния трафик през гарата.

Датата на идващото правосъдно съвещание по делото ще е на 15 ноември. Тогава ще бъдат изслушвани движимости лица, изготвили спомагателна пожаро-техничаска експертиза, назначена от съда. На съвещанието се чака да бъдат показани и техническа експертиза за дерайлирането на железопътната комбинация, и сложна техническа експертиза.

В днешното правосъдно съвещание, съдът е позволил да бъдат изпратени две европейски заповеди за следствие - на чешки и немски жители, привлечени като специалисти при огледа на местопроизшествието през декември 2016г. от компаниите " Булмаркет " и " Ермева ". Двамата ще бъдат разпитани като очевидци, посредством видео -конферентна връзка, се добавя в известието на Стилиянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР