С разпити на свидетели и с назначаването на нови експертизи

...
С разпити на свидетели и с назначаването на нови експертизи
Коментари Харесай

С разпити на свидетели продължава разследването на катастрофата край Своге

С разпити на очевидци и с назначението на нови експертизи продължава следствието на аргументите за тежкия пътен случай край Своге от 25 август, при който починаха 18 души, а 20 бяха ранени. Това оповестиха от държавното обвиняване.
Засега единствен обвинен остава водачът на авариралия рейс Григор Григоров.
Това е следващото известие, в което от прокуратурата в детайли разказват подхванатите процесуално - следствени дейности. По отношение на разпитите категорично се показва, че измежду 15 нови очевидци, са изпълнителният шеф и ръководителят на Надзорния съвет на " Трейс Груп Холд " АД и ръководителят на лаборатория " Пътно строителство - Трейс ".
Специализираната лаборатория ще открива дали асфалтовата примес дава отговор на одобрената рецепта за правенето ѝ и дали подхожда на стандартите за тежко и доста тежко придвижване. От нея се чака отговор на въпроса дали вложеният в асфалта едрозърнест минерален материал дава отговор на настоящия стандарт. От прокуратурата не прецизират дали въпросната лаборатория е у нас или в чужбина.
Мантинелата пък ще се изследва за материал, дебелина и закрепване. Експертизата е предоставена на Института по металознание към Българска академия на науките.
Научноизследователският институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи ще прави експертиза на откритата багра по мантинелата на мястото на произшествието.
Друга значима за следствието експертиза ще ревизира дали са спазени механически правила и правила при правенето на плана и при осъществяването на обекта в сектора на ПТП.
Разследващите чакат експертни отговори и на въпроса - спазени ли са механически правила и правила при правенето на плана и при осъществяването на обекта в сектора на пътното произшествие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР