С разпит на Християн Пендиков започна поредното заседание на делото

...
С разпит на Християн Пендиков започна поредното заседание на делото
Коментари Харесай

Християн Пендиков свидетелства пред съда по делото за побоя му в Охрид

С разпит на Християн Пендиков стартира следващото съвещание на делото против Илия Спасески и Борче Ангелов за побоя над секретаря на Сдружение " Цар Борис Трети " в Охрид на 19 януари тази година. В това дело той е в двойно качество - като потърпевш и като очевидец, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия роман за случилото се.

От него стана ясно, че познава единия от упрекнатите - Илия Спасески, с който до деня на побоя не е имал нито другарски връзки, нито някакви недоразумения. До този ден не е познавал втория упрекнат - Борче Ангеловски, обвиняването към който беше обединено с обвиняването към Спасески на последното съвещание по делото през ноември.

Във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведение, Спасески и Ангеловски са пристигнали при него, попитали са го дали не го е позор да се написа българин. Започнали са да го наскърбяват, като единият го е блъснал по тила.

Пендиков излязъл от заведението, с цел да приказва по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предизвестил да не се оплаква, " тъй като ще стане по-лошо ". Българинът съобщи, че решил да си тръгне от заведението, с цел да не се основава в допълнение напрежение. Тъкмо тогава, откакто излиза от заведението, сред две коли на паркинга се случва и побоят. 

Пострадалият сподели, че двамата обвинени са го настигнали, почнали са да го удрят, в това число с боксове, и да го наскърбяват " на национална основа ",  два пъти са го повалили на земята, а най-после Борче Ангеловски го е вдигнал и му е споделил да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата, написа Българска телеграфна агенция.

" Чух женски глас, който сподели да престанат да ме бият, тъй като ще извикат полиция и Илия Спасески, който сподели, че за българин не си заслужава да се вика полиция ", сподели Пендиков.

В резултат на побоя той е с два спукани прешлена, счупена челюст, пукнати ребра и три счупени зъба, два от които към този момент са извадени. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР