С разпит на двама снидетели е започнало делото срещу Любчо

...
С разпит на двама снидетели е започнало делото срещу Любчо
Коментари Харесай

В Битоля започна делото срещу председателя на българския клуб

С разпит на двама снидетели е почнало делото против Любчо Георгиевски, ръководител на Българския културен клуб “Иван Михайлов ” в Битоля, заяви Българска телеграфна агенция. Делото против него е за разпространяване на расистки и ксенофобски материали по електронен път.

Сред очевидците на обвиняването е бил и артистът Ламбе Алабаковски, който възпламени вратата на клуба предходната година.

Пред Българска телеграфна агенция юристът на Георгиевски Насер Рауфи е декларирал, че обвиняванията по това дело са две - за език на ненавист и за разпространяване на ксенофобия и расизъм посредством постове във Facebook страницата на сдружението.

Единият от очевидците е признал, че не е чел персонално изявленията на във фейсбук профила на сдружението, само че когато му споделили за тях, " изпитал яд ".

Става ясно, също по този начин, че юристът на Георгиевски е изискал доказателства по обвиняването и са му били показани цитати на Иван Михайлов, изложени в пространствата на Културния център, " което е разумно, доколкото сдружението носи неговото име и към този миг е било публично записано ".

Следващото съвещание по делото ще е на 9 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР