С размяна на торбичка с баклава започна срещата между президента

...
С размяна на торбичка с баклава започна срещата между президента
Коментари Харесай

Карадайъ към президента: ДПС трябва да влезе във властта, за да влезем в Шенген и Еврозоната

С замяна на торбичка с саралия стартира срещата сред президента Румен Радев и представители на Движение за права и свободи. Днес мюсюлманите честват Рамазан Байрам. Празникът е прочут и като Шекер Байрам, тъй като се подаряват сладкиши.

„ Спомням си, господин Карадайъ, на предходни съвещания дойдохте с таблица с процентното съответствие сред партиите, и предрекохте, че ще реализираме същия резултат - оказахте се прав. Още тогава призовавахте за нов взор върху политическия развой, и търсене на нови подходи за образуване на ръководещо болшинство. Заложихте в акцията си нуждата да се търси разговор, разсъдък и компромис, и съгласно мен това е една от аргументите да затвърдите солидното си наличие в Народното събрание. Като партия с огромен парламентарен опит бих желал да чуя вашата оценка за политическите процеси в 49-ото Народно събрание и по какъв начин оценявате опцията за сформиране на държавно управление. Защото пред Народното събрание, а и пред президентството, провокациите са големи.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултациите за сформиране на държавно управление, съобщи БГНЕС.

„ Избирателят е умен и след 12-годишното еднолично ръководство в България основава една и съща конструкция на Народно заседание, без значение кой е първи или втори и не овластява никого независимо да има болшинство и да може да ръководи независимо “, разяснява Карадайъ.

„ Влязохме в НАТО през 2004 година – Движение за права и свободи беше във властта. През 2007 година влязохме в Европейски Съюз – Движение за права и свободи беше във властта. Явно би трябвало Движение за права и свободи да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и Еврозоната “ , заключи той.

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР