С размяна на остри реплики започна вчера обсъждането на бюджета

...
С размяна на остри реплики започна вчера обсъждането на бюджета
Коментари Харесай

В Скопие се скараха за пари

С замяна на остри реплики стартира през вчерашния ден разискването на бюджета за 2020 година в парламентарната комисия за финансиране и бюджет, написа в. " Независен весник ". Обсъждането стартира с ревю на министъра на финансите Нина Ангеловска, която съобщи, че бюджетът е скроен действително и цели вложение в човешкия капитал и задържане на най-хубавите експерти в страната.

Според опозицията обаче бюджетът е популистки. Те настояват, че в случай че вместо в капитални планове се влага в " псевдорешения " като увеличение на заплатите, това ще провокира дълготрайни разтърсвания в бюджета. Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че в случай че завоюва изборите през април следващата година, ще направи ребаланс на бюджета.

В. " Слободен щемпел " оповестява, че разискванията на бюджета не престават. Вестникът показва, че бюджетът за идната година ще бъде в размер 3,615 милиарда евро и е основан на прогнози за стопански напредък от 3,8 % от брутния вътрешен артикул и бюджетен недостиг от 2,3 %. " Слободен щемпел " прецизира, че разискванията в комисията по бюджета ще продължат 10 работни дни, след което той ще бъде импортиран в пленарна зала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР