С различни прояви в Берковица се отбелязва празника на общината

...
С различни прояви в Берковица се отбелязва празника на общината
Коментари Харесай

Берковица отбелязва Рождество Богородично

С разнообразни прояви в Берковица се отбелязва празника на общината - Рождество Богородично, оповестяват от локалната администрация.

През почивните дни на открита сцена в центъра на Берковица пяха и танцуваха над 500 самодейци от разнообразни краища на България и от република Северна Македония. Те демонстрираха изворен и обработен фолклор от своите родни места и направиха ревю на национални носии.

Днес следва разкриване на галерия на художници от Берковица в градската художествена изложба "Отец Паисий ". За на следващия ден е планувано детско празненство, а за идващия ден - разкриване на реновираната постройка на локалното читалище "Иван Вазов ".

В програмата за идващите дни са включени футболна среща и шампионат по ръгби, разкриване на галерия "Произведено в Берковица " и на фотоизложба, фестивал на духовата музика с присъединяване на 10 оркестъра от България и Сърбия, празнична литургия, тържествено честване празника на общината с връчване награди на заслужили локални хора, голям брой концерти на локални и гостуващи реализатори и така нататък

Почетния знак на община Берковица ще получат синът на огромния публицист Йордан Радичков - Димитър Радичков, Ирина Николаевна, Даниел Стефанов и Цветостин Цветков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР