С различен патоген от коронавирусаCOVID-19 свърши по-добра работа от ваксинитеЦената

...
С различен патоген от коронавирусаCOVID-19 свърши по-добра работа от ваксинитеЦената
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Следващата пандемия вече идва

С друг патоген от ковид
COVID-19 свърши по-добра работа от имунизациите

Цената да се предпазим не е като за световното стопляне

Мултимилардерът и съосновател на “Майкрософт” Бил Гейтс предизвести, че рисковете от съществени болести вследствие на COVID-19 са “намалели драматично”, само че последваща пандемия е повече от сигурна. По време на спорен панел, в границите на провелата се този уикенд годишна Конференция по сигурността в Мюнхен той настоя, че евентуалната последваща пандемия ще породена от заболяване, чийто патоген, ще е друг от този на коронавирусите. Според Гейтс постигнатите напредъци в медицината последните години, би трябвало да оказват помощ на света да се оправи по-добре, в случай че още в този момент се създадат верните вложения.
“Ще има последваща пандемия. Ще е друг патоген този път”, сподели съоснователят на “Майкрософт”. На две години от началото на пандемията от COVID-19, съгласно Бил Гейтс най-лошите резултати от ковид са започ­нали да отшумяват, защото огромни елементи от популацията на Земята са придобили някакво равнище на имунитет. Щамът “Омикрон” в допълнение е отслабил самото заболяване, счита той.

Бил Гейтс обаче упорства, че на доста места това се дължи по-скоро на самия вирус, който по себе си основава равнище на имунитет и “свърши по-добра работа с достигането си до международното население, в сравнение с ние с ваксините”.

“Рискът от тежко заболяване, което е най-вече обвързвано с възрастните хора, тези с наднормено тегло или диабет, в този момент е доста понижен, вследствие на излагането на тази зараза”, споделя още Бил Гейтс.

Според него е към този момент “твърде късно” да се доближат задачите на Световната здравна организация (СЗО) до 70% от световното население да бъде имунизирано доникъде на 2022 година По публични данни на СЗО сега 61,9% от популацията на Земята са получили най-малко една доза от ваксина против COVID-19.

Пред участниците в дискусионния панел в Мюнхен Бил Гейтс настоя също по този начин, че светът би трябвало да реагира доста по-бързо в бъдеще при създаването ни разпространяването на ваксини, призовавайки държавните управления да влагат стратегически в това направление.

“Следващият път би трябвало да успеем, вместо за две години, за шест месеца”, сподели Гейтс и акцентира, че стандартизираните платформи за ваксини от вида иРНК, ще разрешат това да се случи.

“Цената да сме подготвени за последваща пандемия не е толкоз висока. Не е като (тази за) климатичните промени. Ако сме рационални, да, идващият път ще я хванем рано”, сподели още мултимиардерът. Фондацията с някогашната му брачна половинка, “Бил и Мелинда Гейтс” е дарила до момента над 300 млн. $ за основаването и разпространяването на ваксини, в това число посредством интернационалното стратегия “КОВАКС”, която доставя дарени дози за страни с дребен и междинен приход на глава от популацията.
Новата му книга излиза през май


Преди седмица в обява в поддържания с десетилетия блог GatesNotes (б. р. - Записките на Гейтс), съоснователят на компютърният колос “Майкрософт” разкри че новата му книга ще се споделя “Как да предотвратим идната пандемия” и ще бъде оповестена през май тази година, от издателствата Knopf в Съединени американски щати и Penguin Random House по света.

“Не сме толкоз покрай края на актуалната пандемия, колкото би ни се желало, само че научихме доста за това, по какъв начин да спрем това да се случи отново”, сподели Бил Гейтс във видео-послание, съпътстващо новината в блога му.

“Никой няма потребност бъде убеждаван че инфекциозно заболяване може да убие милиони хора или да блокира световната стопанска система. Ако вземем верните решения и създадем верните вложения, може да създадем по този начин, че COVID-19 да е последната пандемия”, написа още Бил Гейтс.

Книгата му съдържа извадени от него изводи в резултат на диалозите му с видни имена в областта на опазването на здравето, като основният здравен консултант към президентът на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи и шефът на Световната здравна организация (СЗО) към Организация на обединените нации Тедрос Гебрейсус.

В известието за идната обява милиардерът обръща внимание, че се е трансформирал в обект на онлайн-конспирации, съгласно които той експлоатира човечеството чрез имунизациите, с цел да сложи на всички микрочипове и има намерение намерено да отговори на тези обвинявания.
Доц. доктор Атанас Мангъров, пред “Труд”: Подобна прогноза не се основава на действителни обстоятелства
Пандемията докара стопанските системи до цялостна злополука



Прогнозата на Гейтс не се основава на никакви действителни обстоятелства и това е отражение на огромните мераци на някои самозабравили се богаташи да управляват популацията на света посредством марионетни организации. Няма по какъв начин да бъде направена такава здравна прогноза. Покрай тази пандемия видяхме, по какъв начин нещо, което обикновено се случва в историята на 20-30 години, беше експлоатирано и се действаше по немислим, антимедицински метод. Това докара до съсипването на стопанските системи и до това, че някои хора направиха колосални облаги. Никога до момента при пандемии не се е работило по този метод. Не е имало затваряне на здрави хора, документи. В последна сметка като се тегли чертата, ще се види, че от позиция на човечеството нищо изключително не се е случило. Смъртността при тази пандемия е съпоставима с епидемиите от грип като при Испанския или Свинския грип. Няма особена разлика сред това, което се случи през 2009-2010 година и в този момент. Разлика има единствено в ограниченията, които доведоха стопанските системи до цялостна злополука.
Проф. доктор Нели Корсун, завеждащa лаборатория при НЦЗПБ, пред “Труд”: Обикновено пандемичните вируси произлизат от животинското царство
Случва се рядко, вследствие на генетични промени



- Проф. Корсун, кои вируси може да се трансфорат в пандемични?
- Обикновено това се случва, когато скотски вируси получават дарба да заразяват хора и защото хората нямат никаква отбрана, нямат имунитет към нови вируси и стават доста уязвими, доста чувствителни. Тези вируси доста бързо се популяризират и се поражда пандемия. Обикновено пандемичните вируси са такива, които произлизат от животинското царство. Последната грипна пандемия преди ковид беше от свински грип. Тя породи вследствие на това, че няколко грипни вируса си обмениха генни сегменти в продължение на няколко години, имам поради птичи, свински и човешки вируси и вследствие на това се получи кардинално нов, хибриден вирус, който закупи дарба да заразява хора. Предишни грипни пандемии произлизаха от птичите вируси. Коронавирусната пандемия произлиза от ковид по прилепите. Тези скотски вируси по принцип не заразяват човек, само че вследствие на разновидност, на генетични промени, в един миг могат да придобият тази дарба и надлежно да се предават от човек на човек - т. е. доста бързо да се популяризират.

- Какви са наблюденията ви - по-често ли се случва през последните години преместване на скотски вируси към хората?
- Не, това се случва рядко. Последната пандемия беше 2009-2010 година от Свински грип. ХИВ също се смята, че е извършител на пандемия, произходът там се смята скотски - от маймунски вирус. Мутациите от животинските вируси пораждат непринудено, никой не може да предвижда по кое време ще зародят. Например, грипната пандемия от 1918-1920 година, така наречен “Испански грип”, е подбудена от птичи грипен вирус, който се е приспособил към организма на човек. Пандемията от 1957 година с Азиатския грип - тогава става обмяна на гени сред циркулиращите в човешкото общество грипни вируси и отново птичи грипен вирус, получава се коинфекция и се получава вирус, който може да заразява хора. Не всеки подобен вирус може да се предава елементарно от човек на човек.

- Например?
- Такъв е коронавирусът на близкоизточния респираторен синдром или Mers-коронавирус, който също произлиза от вируси по прилепите, само че той може да заразява човек, само че единствено при доста непосредствен контакт - в фамилиите или в лечебните заведения, само че не се предава елементарно от човек на човек и по тази причина той не аргументи пандемия. Има доста лимитирано разпространяване в Арабския полуостров.

- Има ли общества, които поради метода им на живот, климатични и други условия, са по-предразположени към епидемиологични гърмежи от сходен темперамент?
- Да. Обикновено това са хора, които доста тясно контактуват с живи животни. Грипните епидемии нормално пораждат в Китай, в страните от азиатското и тихоокеанското крайбрежие, където на големите пазари за живи животни има огромно скупчване на хора или хора, които отглеждат животни.

Властта удостовери информацията на “Труд” от 4 февруари:
Зеленият документ в България отпада на 20 март


Премиерът Кирил Петков, здравният министър проф. Асена Сербезова и доцент Ангел Кунчев потвърдиха на ексклузивен брифинг информацията на “Труд” от 04.02.2022 година (виж факсимилето, б. р.), че зеленият документ у нас пада през март. Снимка: Пламен Стоименов



Управляващите потвърдиха информацията от 4 февруари на “Труд”, че зеленият документ у нас пада от март. Новината заяви на ексклузивен брифинг министър председателят Кирил Петков, а здравният министър проф. Асена Сербезова и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев дадоха уточнения за премахването на рестриктивните мерки.

Решението на държавното управление идва два дни преди оповестения митинг на “Възраждане” за тази сряда, само че проф. Сербезова особено акцентира, че рухването на зеления документ не е обвързвано с гражданското неодобрение. Първото разхлабване на ограниченията ще е още на 24 февруари, когато притежатели на заведения по тяхно убеждение ще могат да позволяват жители без зелен документ. Остава обаче в действие условието за зелен документ за личния състав. В допълнение за разхлабването на ограниченията е и разрешението в центровете за образование и поддръжка да могат да се събират деца до 12 в група.

От 5 март на всички места ще бъдат допускани лица до посещаване на търговски обекти и други без да им изискват да демонстрират документ.

А от 20 март отпада условието за зелен документ за всички публични места и учебните заведения. Зеленият документ след 20 март ще важи единствено за пътешестване в чужбина, където това се изисква, съобщи доцент Ангел Кунчев. Здравните управляващи считат, че аленият цвят при отчитането на заболеваемостта отстъпва на жълтия, със скоростта, с която овладяваме пандемията, а прогнозите са, че цяла България скоро ще е зелена зона. Най-късно ще отпадне заповедта за носене на маски на закрито и в градския превоз.

Още при започване на месеца “Труд” потърси отзиви на здравни специалисти, които са безапелационни, че отпадането на зеления документ у нас ще се случи в границите на няколко седмици, тъй като документът е ненужен. Отмяната на зеления документ към този момент е реалност в редица европейски страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР