С разкриване на подземния канал на древния град Хераклея Синтика

...
С разкриване на подземния канал на древния град Хераклея Синтика
Коментари Харесай

Продължават проучванията в древния град Хераклея Синтика

С откриване на подземния канал на античния град Хераклея Синтика не престават археологическите изследвания край Рупите. Заедно с работата на учените стартира и строителството на пътя до обекта, за който страната отпусна близо 500 000 лв., съобщи БНР.
По-голямата част от античния мегаполис, чийто пръв шеф е бил самият Александър Македонски, към този момент е извадена на повърхността. За тазгодишните изследвания парите обаче са надалеч по-малко, споделя доцент Людмил Вагалински, началник на обекта. " Имаме две скромни суми от - Община Петрич и от Министерство на културата, с които започваме работа. Ако получим в допълнение финансиране, бихме могли да стартираме да разкриваме и по хълма и изключително в неговата горна част, където мисля, че разпознахме акропола на града ", показва специалистът.
При откриването на сектор от Автомагистрала " Струма " преди десетина дни министър председателят Бойко Борисов разгласи, че пътят до Хераклея Синтика ще бъде изработен в къси периоди и даде поръчка за финансова благотворителност във връзка с изследването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР