С ръководния си пост се разделя д-р Румен Велев, който

...
С ръководния си пост се разделя д-р Румен Велев, който
Коментари Харесай

Смениха директора на болницата с разменените бебета и още петима началници на лечебни заведения в София

С управителния си пост се разделя доктор Румен Велев, който беше обект на медиен интерес около случая с разменените бебета от края на предходната година. През декември майката на едно от новородените осведоми, че номерът гривничката й не съответствува с тази на бебето, като подозрението беше доказано от ДНК тест. С намесата на юристи по-късно двете бебета бяха върнати при същинските родители.

Всичко за случая

Като шеф на болница " Шейново " доктор Румен Велев беше подложен на инспекции от Министерството на здравеопазването и Столична община, които са открили административни нарушавания, свързани с липса на надзор в активността на лечебното заведение. В момента тече и финансова инспекция. Срещу доктор Велев в Столична община има подадени и други сигнали за нарушавания, един от които е от негови сътрудници в болничното заведение.

Въз основа на установен нарушавания на съвещанието си през вчерашния ден СОС взе решение да не избере досегашния шеф за нов мандат на база Закона за обществените предприятия. До провеждането на нов конкурс на поста като титуляр ще застане някогашният здравен министър доктор Таня Андреева. Тя е с дългогодишна кариера в лечебното заведение, а неофициална информация сочи, че за подадената си кандидатура е получила отлична оценка.

Рокадите в останалите общински лечебни заведения не са свързани с медийно известна предистория. Така с изключение на доктор Таня Андреева за краткотраен шеф на " Шейново ", новите ръководители на останалите са проф. Цветомир Димитров - на Първа градска, доцент Стефан Узунов - на Втора градска, доцент Аркади Иванов - на Четвърта градска, доктор Борил Петров - на МБАЛ " Княгиня Клементина ", и доктор Константин Маленов - на Първа САГБАЛ " Св. София ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР