С пускането на ваксините в ход човечеството изглежда ще спечели

...
С пускането на ваксините в ход човечеството изглежда ще спечели
Коментари Харесай

Великият рестарт: Какво бъдеще след Covid-19 ни готвят контролиращите елити

С стартирането на имунизациите в ход човечеството наподобява ще завоюва битката против ковид. Но някои елити, планиращи посткоронавирусен „ Велик рестарт ", не желаят да се върнат към естественото. Ето какво са възнамерявали вместо това, разкрива " Раша Тудей " (РТ).

Откакто заключванията и наредбите станаха част от всекидневието през последната година, политиците по целия свят помолиха своите жители да одобряват „ новото обикновено ". Фразата стана повсеместна и откакто имунизациите се приближиха по-близо до внедряването, тя беше сменена с нова, „ Голямото нулиране " или " Тотален рестарт " употребена за изложение на монументалните промени в човешкото общество, нужни в света след ковид.

Разкрит през май от английския принц Чарлз и Клаус Шваб от Световния стопански конгрес, „ огромния рестарт " е упорит проект за основаване на по-равно, безкасово, интегрирано и стабилно световно общество. Световните водачи на пръв взор се причислиха към проекта, с тяхната крилата фраза „ да го изградим още веднъж по-добре ", включена на видно място в предизборната акция на американския президент Джо Байдън.

Закъсняла либерализация или технократичен Нов международен ред? Мнението за проекта е разграничено сред тези, които считат, че това е натискането на спусъка, от което се нуждае света, и тези, които считат, че ще той направи Cyberpunk 2077 да наподобява като химеричен свят на фантазиите. Каквото и да е вашето мнение, ето взор към „ новата нормалност ", която ни чака през 2021 година и по-късно.

Паспорти за имунизация за всички

Дори Световният стопански конгрес (WEF) призна, че издаването на имунизационни паспорти или удостоверения за на жители може да се окаже „ спорно ". Това обаче не спря държавните управления да се заиграят с концепцията. Англия „ изследва " концепцията за основаване на цифрова база данни „ свободни паспорти ", която би предоставила достъп до публични места единствено на хора, които могат да потвърдят негативен тест за Covid, а Ирландия и Израел разискват възбрана на неимунизирани за избрани пространства. Франция може да забрани на неимунизираните публичния превоз.

Такива ходове са гневно подложени на критика от бранителите на гражданските свободи, само че тези, които ги прокарват, не ги интересува.

„ Пригответе се за форма на здравни паспорти ", написа предходната седмица някогашният английски министър председател Тони Блеър. „ Знам всички възражения, само че това ще се случи. Това е единственият метод, по който светът ще действа, с цел да не са блокировките към този момент единственият метод на деяние. "

Правителствата може да не са в положение да принудят жителите да одобряват бърза и заплашваща със странични резултати ваксина, само че няма и да се постанова. Индустрията за въздушни пътувания към този момент съобщи, че ще изисква доказателство за имунизация, с цел да се лети през идната година, оставяйки на пътуващите елементарен избор: да си бият ваксина или да останат вкъщи. Нискобюджетната самолетна компания " Райанеър " свежда концепцията до откровената крилата фраза: „ Jab & go! " ( " боц и беж " ).

Дигитални идентификации и обществени кредитни линии

Вашите имунизационни досиета са единствено един аспект от вашата идентичност, до който архитектите на Великата нулировка желаят достъп. В обява в навечерието на Коледа WEF изложи упорит проект за основаване на приложение за цифрова идентификация, целящо да даде публична идентичност на повече от милиард души по света, за които се споделя, че са без такава. Регистрирането на международното население е цел, споделена от Организация на обединените нации, а препоръчаното от WEF приложение ще разреши на потребителите да се свържат с „ интелигентни градове ", здравни и финансови услуги, снабдители на пътувания и извършване на покупки и държавни служби.
Принц Чарлз и Клаус Шваб

Заедно с концепцията за здравни паспорти, човек може елементарно да си показа свят, в който неимунизираните могат да бъдат изключени от тези жизненоважни услуги. Международният валутен фонд обаче направи крачка напред, предлагайки този месец логаритмите за изкуствен интелект да могат да бъдат употребявани за сканиране на изявления на човек в обществените медии, с цел да се дефинира неговият кредитен рейтинг.

" Имаш прекалено много анти-вакс изявления във Facebook? Извинявай, приятелю, заемът е отхвърлен ".

Неравенство в приходите

Привържениците на Голямото нулиране приказват за построяването на по-равна, обективна стопанска система след Covid. Но в случай че актуалните трендове са нещо, което отминава, тази стопанска система наподобява повече на феодален феодализъм, с дребна група милиардери от горната страна, а останалите изпод.

Заключванията са пагубни за притежателите на дребния бизнес. Например в Сан Франциско близо половината от дребния бизнес затвори, а Ню Орлиънс, мощно подвластен от туризма и хотелиерството, загуби 45% от дребния си бизнес. Ситуацията е същата по целия свят, като страни като Ирландия, които вкараха второ блокиране тази зима, изгубиха още повече бизнеси.

Милиардерите по света обаче се оправят зрелищно добре. Американските финансови титани усилиха своето благосъстояние с близо трилион $ от началото на пандемията. Амазон завоюва за второто на 2020 година 89 милиарда $ и усили положението на основния изпълнителен шеф Джеф Безос до 200 милиарда $. Комбинираното благосъстояние на 12-те най-богати американци - сред които основният изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг и изпълнителният шеф на Майкрософт и евангелизаторът на имунизациите Бил Гейтс - набъбна с изумителните 40%. С блокирането, продължаващо до 2021 година, няма индикации, че тази наклонност ще бъде обърната скоро.

Всичко това вещае света, показан от WEF. Според прословутото промоционално видео на организацията, до 2030 година елементарният човек „ няма да има нищо, само че ще бъде благополучен ". Стоките и услугите ще бъдат наемани от корпорации и доставяни с безпилотен уред - Амазон към този момент доставя артикули с дронове.

Нов подтик за екология

Преди Covid да удари, изменението на климата - действителен, само че мощно политизиран проблем - беше домашният любим на държавните управления по целия свят, като водачите се надпреварваха да разгласят по-близки дати за поетапно прекъсване на изкопаемите горива. Привържениците на Голямото нулиране не се разграничават и плануват световна система за налог върху въглерода до 2030 година, като жителите ще ядат месо като „ рядко лакомство, а не като съществена храна. За положителното на околната среда. "

Световните водачи евентуално ще изпратят 2021 година, подновявайки уговорките си за бъдеще без въглерод, без значение от цената. Джо Байдън даде обещание да върне Съединени американски щати назад в Парижкото съглашение за климата незабавно след встъпването си в служба.

Докато елементарният човек в началото ще заплаща малко повече за привилегията да кара кола или да яде пържола през идващите месеци и години, действителната смяна, съгласно WEF, ще се почувства до 2030 година, когато изменението на климата ще изсели милиард души, създавайки невиждана бежанска вълна. Съгласно изискванията на Великата нулировка, „ ще би трябвало да се свърши по-добра работа при посрещането и консолидираното на бежанците ".

За Запада вълната от климатични бежанци значи по-голяма конкуренция за работа и възходяща ниска класа в страните, които ги одобряват. Те обаче ще получат и опцията да „ не имат нищо, само че да бъдат щастливи ", тъкмо както останалите от нас.

И WEF може да разчита, че легиони „ национални " деятели ще прокарат тези политики върху масите. Такава е " Climate Reality Project ", активистка организация, ръководена от попечителя на WEF Ал Гор. Очаквайте тези деятели да изискат климатични дейности, когато WEF се срещне в Давос, Швейцария, през януари.

Размиване на действителното и нереалното

Тъй като членовете на WEF безусловно финансират личните си активистки придвижвания, ще бъде мъчно да се разграничат значителните от елементарните промени. В случая с настояването на WEF за нов екологизъм, Грета Тунберг и " British Petroleum " са в еднакъв екип. Що се отнася до преосмислянето на капитализма, папа Франциск и " Мастеркард " работят дружно, с цел да дадат на корпорациите по-голяма дума по културните и политическите въпроси. Що се отнася до здравната политика, WEF и в действителност огромна част от международните медии наподобява са ОК с позволението Бил Гейтс да взема решение бъдещето на медицината и профилактиката на болесттите.

Дискутирайте някое от несъгласията и проблемите, свързани с прогнозите след Covid, и сте етикетиран като теоретик на конспирацията. Тъй като международните колоси в обществените медии подхващат ограничения против тайното наличие, остава да се види къде ще бъде сложена границата сред „ рисковата " дезинформация и законната рецензия през 2021 година

Въпреки това не е елементарно да се допусна, че през 2021 година Силициевата котловина ще има повече мнение за това, което не би трябвало да се разисква. През цялата 2020 година Туитър цензурира президента на Съединените щати и забрани на народен вестник да оповестява увреждаща информация за съперника му. Що се отнася до наличието, брандирано като „ доктрина на конспирацията ", полемиката по всяка възможност ще бъде повече, а не по-малко лимитирана оттук насетне.

На фона на световното разтърсване, провокирано от пандемията от ковид, е елементарно да си представим международни водачи и корпорации да се възползват от хаоса, с цел да наложат повече надзор върху популацията. Самият принц Чарлз даже разказа бурните времена като „ златна опция " да се възползваме от „ огромните визии за смяна ".

Визионерите и огромните " изменящи света ", които пътуват всяка година до срещата на върха на Световния стопански конгрес в Давос, се хвалеха със своите „ велики " проекти и преди, от „ образуване на следкризисния свят " през 2009 година до „ огромната промяна " през 2012 година Действителното използване на „ Големия рестарт " ще зависи от въображението и упоритостите на държавните управления и техните корпоративни сътрудници и от това какъв брой сполучливо то се изправя против икономическата нужда и публичната опозиция.

Най-вероятният резултат е нулирането да се разпростира на части. Със сигурност обаче предложенията на WEF ще продължат да бъдат в светлината на прожекторите дълго откакто опасността от ковид отшуми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР