С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от

...
С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от
Коментари Харесай

Кметове от Северна Гърция с петиция за отваряне на всички ГКПП-та с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано неотложно отваряне на всички гранични пунктове с България. За последното денонощие 36 нови случая на инфектирани с вируса са регистрирани на "Кулата -Промахон ".
"Отворете неотложно всички гранични пунктове с България ", се показва в публично послание към гръцкото държавно управление, оповестено през днешния ден и в медиите.
На изключително съвещание 22 -ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възобновяване на режима за прекосяване на туристи от всички гранични пунктове с България, предава БНР.
"Не виждаме логичност в решението да оставите отворен единствено граничния пункт "Кулата - Промахон ", се показва в протестното писмо на кметовете.
Те оповестяват, че са получили пояснение, че не могат да се обезпечат екипи, които да ревизират баркодовете на влизащите туристи от други страни.
"Това опонира на всякаква логичност ", единомислещи са от локалната власт в Северна Гърция. В настояването се упорства незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и незабавна интервенция на всички депутати от региона.
Затварянето на гриничните пунктове с България провокира прекъсване на туристопотока в тази част на страната и слага на тестване хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.
От откритите за последното денонощие нови случаи на ковид, 20 са на сръбски жители и още 16 на хора от други националности, минали през "Кулата ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР