С протест близки на загинала след АГ операция Мария Петрова

...
С протест близки на загинала след АГ операция Мария Петрова
Коментари Харесай

Близки на починала жена след операция в Пловдив искат справедливост ВИДЕО

С митинг близки на починала след АГ интервенция Мария Петрова желаеха правдивост. Те са безапелационни, че лекарска немарливост е довела до гибелта на 44-годишната пловдивчанка, която бе оперирана рутинно за унищожаване на миомен възел в клиника „ Торакс “.

След интервенцията положението на Мария се усложнило, описват родственици. Те се обърнали още веднъж към опериралия я доктор Иван Главчев, само че по време на следващ обзор пациентката прокървяла тежко, поради което била трансферирана в болница „ Каспела “. Няколко дни медиците там се борили за живота ѝ, само че не съумели да я спасят.

Дни след гибелта ѝ десетки се събраха пред клиника „ Торакс “ в Пловдив, стискайки нейни фотоси и плакати с надпис „ Справедливост за Мария! Искаме отмъщение! “, заяви

„ Сестра ми си отиде единствено на 44 години от една сякаш рутинна интервенция. Днес протестираме в нейна памет, с цел да няма други опечалени фамилии, с цел да няма други потърпевши. За да прикани лекарите да помнят тежестта на Хипократовата клетва, която са полагали. А не да гледат на пациентите си като на касичка “, съобщи Гинка Петрова – сестра на умрялата жена и уредник на митинга.

Парите за АГ интервенцията са били платени авансово, споделя Петрова. Тя подозира, че екипът, оперирал Мария, е знаел, че нещо не е наред, само че все пак не е подхванал навременни дейности, с цел да я избави.

На митинга бе и майката на Мария Петрова – Петринка Креминарова, която настоя при тях да се появи екипът на доктор Иван Главчев и доктор Елена Димитрова, които са поели интервенцията на щерка ѝ в „ Торакс “. От клиниката обаче им обясниха, че тази седмица двамата медици са излезли в отпуск. 

„ Дойде на краката си, а я изкараха в ковчег. Остави две деца сираци, а мен постоянно да чернея. Д-р Главчев – излезте при нас, погледнете ни в очите. Щом сте прави – обяснете какво се случи. Ние знаем истината. Тук сме и ще ви чакаме “, сподели Креминавора със сълзи на очите. Тя споделя, че след съдбовния случай никой от болничното заведение не се е свързвал с тях.

„ Ние ще търсим правата си по правосъден път. Прекрасно разбираме какъв брой тежка е тази борба, наказани лекари няма. Но ние ще опитаме в нейна памет и в името на всички, които са били на наше място “, добави Гинка Петрова.

По случая се прави инспекция от Агенция „ Медицински надзор “, която към момента е в начален стадий. 

„ Дано има отмъщение! “, молят се околните, изгубили 44-годишната Мария.
" Убиха нашата Мария ": Протест пред клиника в Пловдив поради умряла жена????
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР