С промяна в работата на телефон 112 спешните обаждания вече

...
С промяна в работата на телефон 112 спешните обаждания вече
Коментари Харесай

Сигналите на тел. 112 ще стигат за секунди до Спешна помощ

С смяна в работата на телефон 112 незабавните позвънявания към този момент ще стигат до операторите в Бърза помощ за към 10-15 секунди, а не както до момента - за 2-3 минути.
Това заяви заместник-здравният министър Бойко Пенков по време на формалното отбелязване на 10-ата годишнина на незабавния телефон. Пенков изясни още, че това ще се случи редом с въвеждането на нов хардуер, който ще разреши да бъдат одобрявани до 3000 позвънявания от един пост.

Освен това, към системата за колите за спешна помощ ще бъдат интегрирани и незабавните приемни отделения на огромните лечебни заведения. Така екипът на Бърза помощ на място ще подава информация към съответно незабавно поделение, с цел да е ясно какъв пациент ще бъде докаран. Сега такава опция няма.

В по-далечна вероятност се обмисля да има и неотложни звена, които също да бъдат интегрирани в тази система, само че това ще се случи след разискване с лекарите, уточни Пенков, представен от Българска телеграфна агенция.

По мотив 10-ата годишнината от основаването на тел. 112 у нас, сегашният му шеф Цветомир Цеков изясни, че се работи върху основаването на напълно нова платформа, посредством която сигналите да бъдат подавани даже като видео. Освен това се чака да проработи и приложение, което ще разреши на хора с повреден слух и зрение също да подават сигнали.

За 10 години на тел. 112 са признати повече от 44 милиона позвънявания, като пикът е бил през 2012 година В същото време борят на подправените позвънявания понижава гладко с годините, а действителните позвънявания с претенции за помощ порастват, като към този момент са над 53 на 100. На ден всеки оператор приема по към 200 позвънявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР