С промените в Закона за защита от домашно насилие, предложени

...
С промените в Закона за защита от домашно насилие, предложени
Коментари Харесай

Свиленски: С приетите промени не се решават проблемите на жертвите на домашно насилие

" С измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение, препоръчани от Пеевски, Борисов и Петков не се взема решение никакъв проблем на хората, които са жертви на домашно принуждение. Тава стана ясно в пленарна зала и от дебатите, и от текстовете. Единственият опит, който беше изработен е Политическа партия да се пробват да легализират или по някакъв метод да вкарат текстове от Истанбулската спогодба в българското законодателство ". Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Героги Свиленски в изключителното предаване на Българска национална телевизия " Стига принуждение ".

Според него през днешния ден е бил осквернен правилникът за работа на Народно събрание, тъй като всички закони се одобряват на две четения в два разнообразни дни, а през днешния ден измененията минаха на две четения в един ден.



Свиленски счита, че измененията няма да решат нито един проблем от неотдавна случилите се и нарушителите от Стара Загора и Лозен няма да бъдат третирани по тези закони, тъй като те ще влязат в действие при започване на септември.

С препоръчаните текстове по-скоро се затруднява процесът, защото се вкарват доста понятия, които не се разтълкувани вярно - по кое време стартират да текат тези 60 дни, какво е интимна връзка, какво е непрекъснато общуване. Споровете ще стартират, когато тези жертви стартират да подават тъжби и да търсят протекция ", сподели той.



Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия три пъти е внасяла оферти в Закона за отбрана от домашно принуждение и те са били три пъти са отхвърляни.

" Днес направихме предложение най-малко да не допуснем въвеждането на Истанбулската спогодба, като ясно казахме, че на тази отбрана подлежат единствено фамилии или хора в интимна връзка, които са сред две физически лица - сред мъж и жена, което е огромен принос за закона на този стадий ", сподели Свиленски

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР