С промените в правилника за прилагане на Закона за социалното

...
С промените в правилника за прилагане на Закона за социалното
Коментари Харесай

От 1 юни еднократната социална помощ скача на 1512 лв. frognews.bg

С измененията в правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне, които би трябвало да утвърди държавното управление напълно скоро, отпусканите от страната помощи се обвързват с линията на беднотия или % от нея.

 

Това ще разшири обсега на хората с помощи с към 80% по отношение на в този момент и ще усили размерите сред 60 и 120% според от целевите групи. Предвидено е, когато човек на месечно обществено подкрепяне стартира работа, той да продължи да получава и помощи още 3 месеца.

 

Еднократната обществена помощ за покриване на самостоятелно зародили потребности също ще е в нов размер. Сега тя се дефинира като петкратния размер на обезпечения най-малък приход и е 375 лева От 1 юни тази помощ ще е три пъти линията на беднотия или 1512 лева за тази година.

 
Освен това подаването на заявление за разпределяне на обществена помощ ще може да се прави във всяка дирекция обществено подкрепяне по желание на човек. Така помощ не може да се търси при нужда, без значение къде се намира нуждаещият се на територията на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР