С промените в Изборния кодекс ГЕРБ подцени ситуацията, а БСП

...
С промените в Изборния кодекс ГЕРБ подцени ситуацията, а БСП
Коментари Харесай

Политолози: На БСП ѝ се привиждат бунтове и революции

С измененията в Изборния кодекс ГЕРБ подцени обстановката, а Българска социалистическа партия я надцени, тъй като стартира да ѝ се привижда някаква бунтовна обстановка. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия политологът Първан Симеонов.

,,Като цяло свикнахме непрекъснато да има напрежение. Виждате, че целият западен свят се радикализира и може да се окаже, че колкото по-радикален си, толкоз по-интересен си'', уточни Симеонов и допъли, че марката Обединени патриоти може би би трябвало да бъде "замразена " за известно време, тъй като в този момент създава главно кавги.

По думите му вероятността с предварителни избори малко се отдалечи.

,,Ако ГЕРБ изгубят европейските избори, е допустимо обстановката да се промени, само че по-вероятно е да удържат цялостен мандат'', предвижда политологът.

,,С измененията в ИК ГЕРБ съумяха да ядосат гласоподавателите с десен профил. По отношение на опозицията те като че ли живеят в различен свят на революции. При тях има чувство за безпомощен яд, който ще стартира да ги унищожава, тъй че би трябвало да влязат в нещо по-конструктивно'', акцентира общественият антрополог Харалан Александров.

,,Надценяването на революционния капацитет мисля, че е много подвеждащо. Обществото ни е умерено скептично, само че не и саморазрушително'', добави Александров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР