С промени в закона за енергетиката сделката за продажбата на

...
С промени в закона за енергетиката сделката за продажбата на
Коментари Харесай

Каракачанов: С промени в енергийния закон да дадем на КЕВР реални правомощия за контрол и дори да спира сделки като тази за ЧЕЗ


С промени в закона за енергетиката договорката за продажбата на " ЧЕЗ - България " може да бъде спряна. Това сподели пред публицисти в Министерския съвет вицепремиерът Красимир Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция. Сделката не е финализирана, до момента в който не се платят парите, посочи той.

В закона за енергетиката има пропуски и оттова произлиза цялата неспособност на страната да упражнява надзор върху сходен вид покупко-продажби, сподели Каракачанов. Това е договорка, която не се движи от Министерството на енергетиката, а от една непозната държавна компания и частни компании. Затова натоварих Искрен Веселинов, който беше първият ръководител на Комисията за надзор над КЕВР, да приготви промени в Закона за енергетика. С тях ще се дава опция на КЕВР да има действителни пълномощия за надзор и даже да стопира сходни покупко-продажби, тъй като тук става въпрос за националната сигурност, уточни вицепремиерът.

Въпросът не е единствено, че някой ще откри 320 милиона евро, те могат да бъдат открити от доста хора в света. Ние имаме национални ползи и би трябвало деликатно да следим кой купува сходни структуроопределящи предприятия, каквото е " ЧЕЗ - България ", сподели Каракачанов.

Опозицията постоянно търси метод да смъкна държавното управление. Не може една конструкция като ЧЕЗ, която " към този момент е на тезгяха " занапред да търси метод е за смяна на цената на тока през лятото. Това е фантазията на всички ЕРП-та, с цел да си обезпечават облага. Оборотът на " ЧЕЗ - България " е милиард и половина лв. на година, направете си сметката каква им е облагата, сподели вицепремиерът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР