С продължителни, сърдечни аплодисменти виенската публика посрещна вълнуващото изпълнение на

...
С продължителни, сърдечни аплодисменти виенската публика посрещна вълнуващото изпълнение на
Коментари Харесай

Успешен дебют на младата цигуларка Киара Николова във Виена

С продължителни, сърдечни овации виенската аудитория посрещна вълнуващото осъществяване на 15-годишната Киара Николова и международната пианистка Донка Ангъчева на фамозните " Румънски танци " от Бела Барток в Галаконцерта " Die Kunst lebt Weiter " ( " Изкуството продължава да живее " ).
Младата цигуларка Киара Николова е възпитаничка на известния възпитател Благородна Танева в НМУ " Л. Пипков " София и е победителка в български и интернационалните състезания, носителка на голям брой оценки и участничка в разнообразни концертни изяви като солистка на български оркестри и камерни ансамбли в влиятелни интернационалните и национални фестивали.
Впечатляващото музикално събитие бе проведено с благотворителна цел в центъра на музикалната столица Виена, в поддръжка на деца, страдащи от неврофиброматоза.
Разкошната музикална зала " Хюбнер ", в която се е състоял първият концерт на Йохан Щраус-син, в далечната 1868 година, е проектирана от Йохан Гарбен в жанр италиански подем. В съседство до залата, в Щатпарк се намира и именитата златна скулптура на Краля на валса. Посещаваната постоянно от виенчани, музикална зала бе аранжирана със свежи цветя и украсена празнично от спомоществователите на елитното събитие, същинска коледна приказка за дребни и огромни.
Участници в галаконцерта бяха изявени млади гении в първата част на програмата и световнопризнати музиканти и артисти - във втората, мечтани посетители на всички влиятелни интернационалните подиуми - Лидия Байч, Сезар Сампсон, Зоряна Кушплер, Клеменс Унтеррайнер, Марика Лихтер, Екатерина Фролова, Теодора Митева, Деница Лафчиева, Александър Гордън, Джими Чиянг, Фери Яноска.
Звездната водеща на събитието от телевизия ORF Тереза Вьогл показа осъществяването на Киара Николова и описа, че младата цигуларка идва от България особено за благотворителното, сполучливо събитие, което събра значима сума за благородната идея в помощ на децата от " NF Kinder ". Великолепните тоалети на водещата и на вдъхновителя и уредник на събитието Донка Ангъчева бяха направени от Modesalon Stollnberger Vienna и декорирани с детските рисунки на участващите млади гении в галаконцерта.
" За мен беше същинско наслаждение и благополучие да вземам участие в благородната идея на галаконцерта във Виена. Толкова деца по света се нуждаят от поддръжка, веселя се, че с музиката, рисунките и съпричастността си можем да им помогнем. Благодарна съм за поканата да вземам участие в концерта " Die Kunst lebt Weiter " в красивата Виена. За мен беше чест да изсвирвам с изключителната пианистка Донка Ангъчева и да бъда на една сцена със световноизвестни музиканти. Благодарна съм и на моята учителка Благородна Танева, на която дължа построяването ми като музикант, за избора на пиеса и цялостната ми подготовка за концерта! Благодаря на сърдечната виенска аудитория за аплодисментите! ", показа след прелестното си осъществяване младата цигуларка Киара Николова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР