С Продължаваме промяната в политиката влизат много нови лица, които

...
С Продължаваме промяната в политиката влизат много нови лица, които
Коментари Харесай

След вота: Две нови партии в 47-мия парламент

С " Продължаваме промяната " в политиката влизат доста нови лица, които до момента не са се изявявали на политическата сцена. Ново попълнение в Народното събрание е и партия " Възраждане ".

Според политолозите във времена, в които обществото желае смяна в политическата система, е напълно обикновено проводници на новите политики да са и нови хора.

Познатите на необятната общност хора в новата групировка с упоритост да ръководи са малко. Сред тях естествено са водачите на групировката Кирил Петков и Асен Василев. Асен Василев като министър на стопанската система и на финансите в служебните кабинети на Марин Райков и Стефан Янев. Кирил Петков като министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

От любопитните фигури в тяхната групировка е рап артистът Христо Петров, по прочут като Ицо Хазарта, който постоянно пази ярки публични позиции.

" Имаме образци от последните няколко месеца. Ако си прочут сценарист, режисьор, артист, човек на изкуството - това не е гаранция, че ще се оправиш толкоз добре и на попрището на политиката. Разбира се не го изключва и в действителност известността ти по-скоро ти оказва помощ, тъй като хората те избират, тъй като знаят, че ти си добър в нещо. Това е един заем на доверие, който не трябва да се подценява и дава късмет на човек да се потвърди в политиката ", счита Павел Вълчев - старши откривател " Алфа рисърч ".

Сред новите лица в 47-то Народно събрание ще са и Николай Събев, основател на една от най-големите логистични компании.

В Народното събрание от Стара Загора влиза лидерът на листата Радослав Рибарски - енергетик, работил по планове за възобновима сила.

Преподавател от Американския университет ще взе участие в политиката като лидер в Благоевград. Това е Андрей Гюров.

Водачът в Плевен е Иван Христанов - ултрамаратонец и финансист.

Сред относително познатите имена са Даниел Лорер, който бе консултант на Петков в икономическото министерство, както и Настимир Ананиев, прочут на хората като народен представител от " Реформаторския блок " и основател на партия ВОЛТ. Според анализаторите разликата сред появилите се преди години и сегашните нови обединения е в поддръжката.

" И може би разликата във времето, в случай че можем да създадем някаква такава прилика е, че във времето " преди " новите политици получаваха по-широка социална поддръжка. Говоря за Симеон Сакскобурготски, Бойко Борисов, те получаваха една поддръжка в Народното събрание, която им позволяваше много по-малко да се преценяват с останалите играчи в Народното събрание ", разяснява Павел Вълчев.

Партия " Възраждане " също е напълно нова за Народното събрание, само че не е нова на политическата сцена. Познатият човек там е водачът Костадин Костадинов.

Съдийката Румяна Ченалова е другото известно име, което ще влезе в този парламент. Тя беше отстранена от правосъдната система, поради уронване на престижа и оправдана тази година.

Общо 80 са депутатите от двете нови парламентарни групи, които ще вземат участие в работата на 47-то Народно събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР