С Продължаваме Промяната преследваме голяма цел - да сме първа

...
С Продължаваме Промяната преследваме голяма цел - да сме първа
Коментари Харесай

Мирчев: Ако получим първия мандат с ПП, ГЕРБ трудно ще обясни защо няма да ни подкрепи

С " Продължаваме Промяната " преследваме огромна цел - да сме първа политическа мощ и да получим първия мандат. След това ГЕРБ мъчно ще изясни за какво не биха ни подкрепили. Не измерваме задачата си в гласове, а в петте целта и с ясното схващане, че няма да имаме 121 депутата. Това сподели за NOVA " Здравей, България " Ивайло Мирчев от " Демократична България ". По думите му обединението им няма да се изпълни с " кухи марки ". Национална движение „Симеон Втори" има по-друга роля на тези избори - да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран токсичен двойник или партия, която може да откъсне половин или един %, това може да се окаже изчезналата нишка в Народно събрание. С такава цел възкръсват зомбита, счита той. И посочи, че Гешев не участва на молитвена закуска по покана на конгресмени.



Присъствието на тези закуски коства доста пари. Кой заплаща за наличието му на тази молитвена закуска? Американското държавно управление няма нищо общо с тази работа. Той ще се върне от Вашингтон гледал молитвена закуска на видео, счита Мирчев.

По въпроса с повишаването на " Гражданска отговорност " той изясни, че групите отвън Демократична България и Политическа партия не са участвали в Икономическа полиция, а задачата е да се обслужват ползите на съответна застрахователна група. Лобито на избрана група е извънредно мощно, 5 партии работят срещу интереса на България. На 13 февруари има среща на Еврогрупата, на която ще участва министърът на финансите на България. Тя би трябвало да седне и да изясни напредъка ни по ERM II. Има точка, която не можем да променим, съгласно нея излизаме от Маастрихтските критерии - инфлацията. Ако единствено тя е проблем, може да преговаряме с Европейска комисия да влезем в еврозоната, щом всички други критерии са покрити. Един от тях е да променим Кодекса за обезпечаване. В момента плащаме презастраховане, тъй че Гражданско отделение по-скоро ще спадне, предвижда той.

Според Мирчев, в случай че обединението на Демократична България и Политическа партия не получи задоволително поддръжка, а ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи го реализиран, значи това желае обществото. Нашата работа е да не допуснем тъкмо този сюжет. Нямаме илюзии, че ще има устойчиво 4-годишно държавно управление, само че би трябвало да създадем този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в съпротива, само че нашата цел е да сме първа политическа мощ. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с Политическа партия. Коалиционното ни съглашение резервира идеологическите разлики. Обединяваме се не, с цел да станем по-леви или Политическа партия по-десни, а към петте целта, съобщи депутатът. И добави, че в случай че някой е правил далавери с оръжия, би трябвало да влезе в съда.

ГЕРБ не желае да бъде признат механизма за следствие на основния прокурор. Те приложиха процедурна хватка. 11 наши депутати бяха в зала, останалите бягахме, с цел да стигнем до кворум, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи не се записаха съзнателно, показва Мирчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР