С продажбата компанията цели да компенсира разходите си след делата

...
С продажбата компанията цели да компенсира разходите си след делата
Коментари Харесай

Bayer продава ветеринарния си бизнес на Elanco за 7.6 млрд. долара

С продажбата компанията цели да компенсира разноските си след делата против Roundup

© В© Ina Fassbender / Reuters Американската компания Elanco Animal Health купува подразделението за ветеринарна медицина на немския химико-фармацевтичен колос Bayer за 7.6 милиарда $. Цената на договорката ще бъде платена в брой и акции. От Elanco афишират, че за компанията договорката значи по-широко портфолио от медикаменти, както и по-голяма успеваемост и по-високи маржове на облагата.

Продажбата е част от проектите на Bayer да се освободи от няколко от подразделенията си, в това число продуктите за грижа да краката Dr. Scholl и слънцезащитната козметика Coppertone.
Придобиването ще направи купувача втория максимален производител на медикаменти за животни, написа Reuters.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сделката

Очакванията на американската компания са договорката да завърши доникъде на 2020 година Цената ще бъде платена в брой - 5.3 милиарда $, и 2.3 милиарда $ под формата на акции в Elanco. Една акция на американската компания се прави оценка на 33.60 $. Тя създава медикаменти за селскостопански животни и домашни любимци, работи в над 90 страни и има положително наличие в Amazon.

Animal Health e най-малкото звено на немския фармацевтичен колос, което има индустриални центрове в Кил (Германия) и в Уисконсин и Канзас в Съединени американски щати. В поделението в Съединени американски щати работят 3700 души, което е малко над 3% от всички заети в Bayer. След придобиването чиновниците ще бъдат предпазени от съкращения до 2025 година

Индустрията

Пазарът за медикаменти за животни се прави оценка на 44 милиарда $ годишно, настояват специалисти. Очаква се той да пораства с 5-6% на година. Това се изяснява с все множеството притежатели на домашни любимци и готовността им да харчат средства за тях.

Bayer e водач в производството на артикули срещу бълхи и кърлежи за котки и кучета. Главният изпълнителен шеф на Elanco Джефри Симънс отбелязва, че договорката " съчетава нашия дълготраен блян към разрастването на бизнеса ни за ветеринарния медикаменти, само че и задачата ни да отговорим на упованията на притежателите на домашни любимци за елементарен достъп до артикули ".

Защо Bayer предприе този ход?

В края на предходната година Bayer подписа договорка за придобиването на американския си съперник Monsanto на стойност 63 милиарда $. Тя обаче се оказа не толкоз положително решение, защото се твърди, че един от продуктите на американската компания - хербицидът Roundup, провокира рак.

След първото дело против компанията, на което тя беше наказана да заплати обезщетение в размер на 2 милиарда $, Bayer е изгубил 40 милиарда $ от пазарната си оценка. Четвъртото дело против компанията е в ход от 19 август. Първите три бяха извоювани от ищците на първа инстанция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР