С призив за ваксинация се обърна личния лекар д-р Гергана

...
С призив за ваксинация се обърна личния лекар д-р Гергана
Коментари Харесай

Д-р Николова: Не е редно ваксинираните да бъдат ограничавани

С апел за имунизация се обърна персоналния доктор доктор Гергана Николова към всички, които към момента не са го създали.

" Това ще бъде вълната на неимунизираните. Има още време, в което може да бъдат сложени още ваксини, преди да стане ситуацията по-зле и случаите да се умножат ", съобщи тя.
 Александър Симидчиев: Много е евентуално при започване на образователната година да ни връхлети Коронавирус вълнa Александър Симидчиев: Много е евентуално при започване на образователната година да ни връхлети Коронавирус вълнa
Ваксиналното покритие в България е под 20%. Причината за това е, че на хората не им е обяснено добре какви са изгодите от имунизацията....

Тя разяснява, че през последната седмица натискът върху джипитата от пациенти с ковид е доста огромен и би трябвало да има някакви противоепидемични ограничения.

" За нас като лекари е належащо да се направи нещо, което да спре разпространяването на болестта. Но е в реда на нещата е имунизираните да не бъдат ограничавани. А и затварянето на бизнеси води до банкрути “, разяснява тя наложените от здравния министър Стойчо Кацаров.

„ Мерките са незадоволителни, тъй като не се съблюдават. Качете се в транспортно средство и вижте какъв брой носят маски, влезте в един магазин и вижте какъв брой от клиентите имат някакви маски. Само тази седмица имам три пневмонии при деца. Това е извънредно тревожно “, сподели още Николова по Нова телевизия.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР