С призив за предсрочни избори започна словото си Цветан Цветанов

...
С призив за предсрочни избори започна словото си Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов зове за предсрочни избори при учредяване на новата си партия

С апел за предварителни избори стартира словото си Цветан Цветанов към своите поддръжници. Те се събраха на учредителното заседание на своята политическа партия ”Републиканци за България ”. Цветанов изтъгна, че представителността на сегашния парламент е изчерпана.
В слово пред учредителите Цветанов даде обещание, че " републиканците " няма да бъдат водаческа партия. " Това не би трябвало да бъде лидерски план на един човек, а да бъде подплатен с доста огромна експертиза от необятен изпълнителен съвет ", разгласи той, представен от " Сега ".

В тази връзка Цветанов разгласи, че бъдещият ръководител на партията не би трябвало да остава на поста за повече от два мандата.

На нападките на някогашните си съпартийци от ГЕРБ, че се е трансформирал в рупор на президента Румен Радев, Цветанов отвърна: " На президентската институция – да, само че разликите, които съм имал с президента, са доста ясни. "

Любопитното беше, че политикът сложи необикновен акцент на българите в чужбина, на които даде обещание в края на идващия управнически мандат електронно отдалечено гласоподаване, с цел да разполагат със сигурна опция да вземат участие на избори. Наблегна и на това, че измежду учредителите е Иван Анчев - общоприет консул на България в Чикаго, чийто мандат е завършил единствено преди два дни. " Това е нещото, което да покажем на обществото – знаещите и можещите вземат участие в този план. Най-важното е, че тук има хора, които се върнаха от чужбина, с цел да поддържат " Републиканци за България " ", похвали се Цветанов.

" Искаме да имаме правдивост и правосъдна промяна, която да подхожда на публичните упования. Не да има терзания за репресивни дейности от избрани институции или завладяване на бизнеси на хора ", посочи политикът.

По отношение на стратегия на партията, която ще се нарежда в център-дясно, той съобщи, че чака оферти от всички свои съидейници - като за задачата уеб сайтът на " републиканците " ще се трансформира в платформа, на която да се събират хрумвания за другите секторни политики. Така Цветанов се причисли към другите нови политици - като Мая Манолова и Васил Божков, които настояват, че управническата им стратегия се образува от оферти, получени от жителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР