С приходи от 338 428 лв. за премиерния уикенд и

...
С приходи от 338 428 лв. за премиерния уикенд и
Коментари Харесай

„Тор: Светът на мрака“ стана най-касовата 3D премиера у нас

С доходи от 338 428 лева за премиерния уикенд и 32 216 фенове, гледали кино лентата у нас, епичното премеждие от Вселената на Marvel „ Тор: Светът на мрака “ (Thor: The Dark World) оглави българския боксофис и стана най-касовата 3D премиера за годината.

Продукцията на Marvel, която е в кината у нас на 3D, IMAX 3D и 4DX, е вторият филм на студиото за 2013 година след „ Железният човек 3 “ и в България означи 32% по-високи доходи от киноисторията на чаровния милиардер Тони Старк.

Седмица преди да е излязъл по екраните в Съединени американски щати, „ Тор: Светът на мрака “ излезе в 36 страни по света, повеждайки боксофиса във всички тях, и донесе на Disney/Marvel общо 109,4 млн. щатски $. Само две други министър председатели през годината – „ Железният човек 3 “ (Iron Man 3)и “ (Fast And Furious 6) – надвишиха 100 млн. щ.д. от първия си уикенд в страните отвън Съединени американски щати. С тези резултати на „ Тор: Светът на мрака “ 2013 година към този момент става за студио Disney най-печелившата година по доходи от интернационалния боксофис.

След рекордно впечатляващите резултати на „ Отмъстителите “ (The Avengers) през 2012 година от 1, 514 милиарда щатски $ общи доходи, ползата на необятната аудитория към Вселената на Marvel се ускорява от ден на ден. Преди продължението на мегапродукцията през 2015 година, на огромен екран през април 2014 година следва да излезе последният филм за обособен супергерой от „ Фаза 2 “ на Marvel - „ Завръщането на първият отмъстител “ (Captain America: The Winter Soldier). Традиционната сцена от финалните надписи на „ Тор: Светът на мрака “ показва за първи път, и свързва с Отмъстителите, нови герои от Вселена на Marvel – Пазителите на галактиката. Едноименният филм се чака в кината през август следващата година.

Вдъхновен от германо-скандинавската митология, „ Тор: Светът на мрака “ развива историята и живота на героите след събитията в първия филм, „ Тор: Богът на гръмотевиците “, и епичните инциденти в „ Отмъстителите “.

След заточението си на Земята принцът и предстоящ крал на Асгард, Тор (Крис Хемсуърт), се е научил на примирение, само че е предизвикал гневна битка за трона с осиновения си брат Локи (Том Хидълстън). Заедно с Отмъстителите Тор към този момент е избавил един път Земята от злонамерените дейности на брат си, само че в този момент му следва да се изправи пред нов зложелател, който заплашва да унищожи Асгард и да потопи цялата Вселена в мрак.

Въпреки провалянето си Локи остава нахален и неразкаян, затворен в подземията на Асгард, откъдето само майка му Фрига (Рене Русо) вижда някаква вяра да бъде освободен. Пред лицето на заплахата, надвиснала над Деветте измерения – всички населявани светове съгласно скандинавската митология - лоялността на Локи ще бъде сложена на тестване.

Загадъчният зложелател, против който асгардианците са принудени да се изправят, предшества самата Вселена. Той е роден в мрака и е злият лидер на тъмните елфи, раса, по-древна от Деветте свята. Преди хилядолетия Малекит (Кристофър Екълсън) един път към този момент е воювал против Асгард и е изгубил, и всички са повярвали, че тъмните елфи са унищожени вечно. Успял някак да оцелее, в този момент той се завръща и търси метод да преобрази Вселената, връщайки я към изначалния Мрак.

„ Тор: Светът на мрака “ е в кината у нас на 3D, IMAX 3D и в най-новия формат 4DX.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР