С приходи от 1 001 903 лв. и 118 300

...
С приходи от 1 001 903 лв. и 118 300
Коментари Харесай

„Аз, проклетникът 2“ е най-успешната анимация за 2013 г. у нас

С доходи от 1 001 903 лева и 118 300 визити в киносалоните от премиерната дата насам „ “ се изкачи до първото място в класацията на тазгодишните анимации, излезли на огромен екран у нас. С постигнатите резултати продукцията на Universal се трансформира и в третия най-касов филм в България за 2013 (след „ “ и „ “).

Миньоните превзеха кината освен у нас, само че и в целия свят, като световният им триумф е даже още по-впечатляващ. С 805.8 млн. щатски $ „ Аз, проклетникът 2 “ излезе преди всичко измежду анимациите и на второ – след „ Железният човек 3 “ – измежду всички министър председатели от началото на годината. Комедията е третият най-касов филм в историята на студиото Universal, което до неотдавна даже не произвеждаше анимации. Поради относително ограничавания си бюджет „ Аз, проклетникът 2 “ обаче е най-печелившата му продукция. Според анализаторите единствено въпрос на време е филмът да влезе и в „ клуба на милиардерите “ - след идните му министър председатели в Япония, Южна Корея и оставащите шест други страни.

„ “ има главен принос за рекордно положителните резултати на Universal, които в средата на август оповестиха, че студиото е записало доход от над 1.8 милиарда щатски $ в интернационалния боксофис. Тези числа вършат 2013 година най-успешната в историята на компанията.

След тези грандиозни триумфи не е чудно, че студиото се е заело да трансформира основните виновници – жълтите прислужници на Гру – от второстепенни персонажи в звезди. Малчовците, станали емблематични облици за поредицата, извоюваха присъединяване си в лична продукция – „ Миньоните “. Филмът ще бъде предистория на „ Аз, проклетникът “ и ще опише историята на жълтурковците и срещата им с Гру.

Премиерата е планувана за декември 2014 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР