С приближаването на края на април температурите ще се повишат,

...
С приближаването на края на април температурите ще се повишат,
Коментари Харесай

Дъждове до края на месеца

С приближаването на края на април температурите ще се покачат, слънцето ще е по-щедро, а преваляванията - нищожни и на малко места.

 

В последните дни на април времето ще остане несигурно, с превалявания и гръмотевични стихии. Причина за това са серия атмосферни разстройства, които минават над Балканския полуостров. Това предвижда в NOVA синоптикът Николай Василковски.

В събота призори в доста ниски елементи на страната видимостта ще е намалена и ще има пролетни мъгли. Над тях обаче ще прозира слънцето, което ще доминира в часовете преди обяд. След това облачността ще се усили с наклонност до вечерта да се образуват гръмотевични облаци с временен, на моменти натоварен дъжд с риск от внезапни пориви напразно и градушки. В централните и западните региони на страната количествата дъжд ще са по-значителни, а бурите - по-мощни. Дневните температури - в интервала от 13 до 19-20 градуса.

Неделният ден ще е подобен - с повече слънце в часовете сутринта, когато още веднъж ще има условия за мъгли в ниските точки на страната и около водоемите. Около и следобяд в западната половина на България ще се оформи гръмотевична облачност с краткотрайни интензивни превалявания, гръмотевици и риск от градушки. Дневните стойности на термометрите ще са близки до съботните - още веднъж до 18-20 градуса в най-топлите региони.

Последната календарна седмица на април ще е по-топла в първата си половина, когато температурите денем ще се двоумят сред 15 и 20-22 градуса. След това, около прекосяването на леден атмосферен фронт, от сряда за 2-3 дни ще е прохладно със леден северозападен вятър и ще захладнее с няколко градуса. През целия интервал ще има условия за пролетни дъждове, до сряда с гръмотевични стихии и градушки. Около средата на седмицата процесите ще са по-интензивни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР