С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти

...
С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти
Коментари Харесай

Борисов: С Ердоган имаме уговорка и Турция стриктно спазва споразумението за мигрантите

„ С президента Реджеп Ердоган имаме ясна спогодба и турските управляващи прецизно съблюдават съглашението към България за мигрантите “, това съобщи министър председателят Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, където дружно с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са на откриването на 15-ото юбилейно,,Национално животновъдно ревю Сливен 2019 ”.

В сряда президентът на Турция разгласи началото на нова, трета по ред интервенция на Анкара в Северна Сирия под името „ Извор на мира “. Той разкритикува Европейския съюз поради позицията му по интервенцията в Сирия и заплаши да отвори границите за бежанците.

Ердоган предизвести Европейски Съюз, че ще разреши на милиони бежанци да се насочат към страните му, в случай че продължава да подлага на критика военната атака на Анкара в Сирия. „ Здравейте, Европейски Съюз, събудете се. Казвам го още веднъж: в случай че се опитате да визиите нашата интервенция там като настъпление, задачата ни ще е елементарна: ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона мигранти към вас ", увери Ердоган в тирада пред Народното събрание в Анкара.

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява създалото се напрежение, като посочи, че е спокоен за страната ни:

„ Към днешна дата мога да потвърдя, че с Ердоган имаме ясна спогодба въз основата на съглашението, на добросъседство и турските управляващи прецизно, правилно съблюдават съглашението към България. Имаме нулев миграционен напън. Не виждам никакъв смисъл да строим и да се приготвяме с лагери “, сподели още Борисов.

Той още веднъж обърна внимание, „ че нито огради, нито войска може да ни спасят “ при сходна обстановка.

„ Ако са дами и деца? Ако са мъже, иди-дойди, само че в случай че са дами и деца и ги нахвърлят ей по този начин по оградата, какво ще вършим? Дипломацията, съглашението, добросъседските връзки с Турция са значими “, сподели Борисов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР