С президента Путин сме в много добри лични отношения, дори

...
С президента Путин сме в много добри лични отношения, дори
Коментари Харесай

Борисов с ексклузивен коментар за Путин и вица, който подпали Кремъл

С президента Путин сме в доста положителни персонални връзки, даже и когато сме се карали и доста пъти сме се шегували. За един сполучлив политик в Русия би трябвало да се знае, че има доста вицове. Дано го е приел, аз анекдот споделих. Това разяснява пред публицисти в Мюнхен министър председателят Бойко Борисов в отговор на вчерашното изявление на говорителката на съветското външно Мария Захарова, съобщи " Пик ". 

Вчера тя предложи на българския премиер Бойко Борисов да получи съветско поданство и да гласоподава на президентските избори в Русия. Руската осведомителна организация напомня казани наскоро шеговити думи на Борисов, че в света има две неща, които не се избират: родителите и президента на Русия. В коментар на това Захарова сподели на брифинг: " Той /Борисов/ има късмет. Той може да получи съветско поданство и да гласоподава за президент на Руската федерация ". Говорителката добави, че " фантазиите се сбъдват ".  

Факт е, че щом и анекдот като кажа някъде, реагира външното министерство....Този анекдот важи и за Ангела Меркел, и за мене. Силно качество на политиците е да се майтапят със себе си, самоиронията е значима. Така го схващам, отсече Борисов. 

По-рано през днешния ден външният министър Екатерина Захариева съобщи, че става дума за нелепа смешка от страна на Захарова. 

Премиерът разяснява и абсурдът от през днешния ден с поисканата от здравния министър Кирил Ананиев оставка от шефа на Здравната каса проф. Плочев (ВИЖТЕ В ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА).

„ Виждал съм се с Плочев и сме разговаряли. Тази тематика ми се вижда страна. Не може да са вкарали, без да минат през държавното управление, искане за обновен бюджет на Здравната каса. Още сме февруари месец и това е сериозна актуализация за 200 млн. лева, би трябвало първо да се види има ли пари, това зависи от финансите.

Като се прибера ще ги поканя на среща и ще видя какво става. Милиарди се вкарват в опазване на здравето и все има дупка. Видяхме по какъв начин са източвани пари за медикаменти. Ние не можем единствено да осигуряваме пари, с цел да може някой да краде още. Службите работят и ще има още разкрития до колкото знам.

А доколкото помня проф. Плочев бе препоръчан от Ники Петров, а аз имам принцип всеки министър да си работи със собствен екип. Ще проведем диалог за оставката и ще забележим. Редно е новият министър да си докара собствен екип. Това, което прочетох за закани, ще го ревизира, като се прибера ”, разяснява Борисов. 

/ПИК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР