С президента на Азербайджан Алиев сме големи приятели, - продължи

...
С президента на Азербайджан Алиев сме големи приятели, - продължи
Коментари Харесай

Първанов, пръв антинатовец, по самохвалство надмина Борисов

С президента на Азербайджан Алиев сме огромни другари, - продължи с усмивка той, - с него сме говорили за газ до България. Но все става дума за 1 млрд куб.м. А през „ Южен поток “ щяха да минават 63 млрд куб.м. Защо спряхме да приказваме за плана „ Южен поток “.

Не пропусна да се похвали и с „ огромния шлем “, който бил подписал. Само дето нищо потребно за станата ни не е последвало от този „ шлем “… Кой знае за какво Първанов не обели и дума за гигантската корупция, поради която бе спрян „ Южен поток “, само че може би амнезията му по тематиката е напълно разумна.

Първанов реализира величествен триумф и в Узбекистан, където отстреля козел архар, който е в „ Червената книга “ на изчезващите видове… Но това е в друга дисциплинираност.

Бях на един популярен конгрес сред НАТО и Русия в Лисабон. Там доста ясно се дефинираха събитията и връзките. Но дано през днешния ден ни оставят на мира, да не ни намесват в връзките сред Съединени американски щати и Русия. Трябва да останем неутрални в тази обстановка, умничи Първанов.

Аз съм разговарял с Владимир Путин за нашето участие в НАТО и той ми сподели: Това не е проблем. Няма да ви ускори, само че щом сте решили. Но в този момент не можем да участваме в тази игра, безапелационен е Първанов. Според него става дума за някогашни руски републики, а сред тях има дуги отношения… Трябва да се проучва силата на Русия и да не се дърпа дявола за опашката.

Ето ви един същински антинатовец, евентуално може да оглави някакво придвижване, в случай че към този момент не го е направил с подставено лице и партийка. Не го интересуват ползите на независимите от над 30 години страни, тъй като били в миналото руски републики… То и България замалко не стана такава.

И да не забравяме, че неговата партийка АБВ се яви с Българска социалистическа партия на последните избори и „ способства “ за мизерните малко над 10% от гласувалите! Толкова е престижът на Първанов, само че това не му пречи да дава ум по всички въпроси и проблеми.

Първанов се хвали, хвали – ще разбие сърцето на Бойко Борисов, който до момента бе считан за безспорен първенец в тази дисциплинираност.

Не пропусна да налее ум и на новото държавно управление. Но пък поддържа изказванията на военния министър (напомняме, че към този момент не е длъжностен премиер…) Стефан Янев във връзка с концепцията един ден в България и Румъния да бъдат ситуирани към 1500 натовски военни. Можело да вършим взаимни неща със съдружниците от блока, само че не и по тематиката Русия. Първанов – антинатовец за образец!

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР