С пренос от запад-югозапад през Централна Европа и Централното Средиземноморие,

...
С пренос от запад-югозапад през Централна Европа и Централното Средиземноморие,
Коментари Харесай

Небето ще бъде с променен вид заради сахарски прах

С транспорт от запад-югозапад през Централна Европа и Централното Средиземноморие, през идващите 12-24 часа и над България ще доближи част от сахарския прахуляк, което ще докара до смяна във типа на небето, а вграждането на този прахуляк в облачността - до оцветени превалявания през нощта против понеделник.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е най-вече забележителна. В низините и равнините видимостта ще е понижена от мъгла, а в обособени региони и ще преръмява. По-съществени разкъсвания на облачността ще има основно над Югозападна България. Ще духа слаб, след обяд в източните и планинските региони – сдържан южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, само че по поречието на Дунав, където вятърът ще е от изток, ще са по-ниски – сред 6° и 10°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и денем ще продължи да се намалява, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, на обособени места ще има и слаб дъжд от дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е сдържан до мощен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

По Черноморието ще е мъгливо, на обособени места с ръмежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който вечерта ще стартира да се ориентира от югозапад, ще се усили до сдържан и с него видимостта ще се усъвършенства. Максималните температури на въздуха ще са сред 9° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението само че морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 34 мин. и залязва в 17 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 14 мин. Луната изгрява в 4 ч. и 3 мин. и залязва в 13 ч. и 14 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР