С преминаването на плаж „Болата“ в защитена местност „Степите“ се

...
С преминаването на плаж „Болата“ в защитена местност „Степите“ се
Коментари Харесай

Ставрева: С преминаването на плаж „Болата“ в защитена местност се гарантира, че там няма да се строи

С прекосяването на плаж „ Болата “ в предпазена околност „ Степите “ се подсигурява, че там няма да има строителство. Това кметът на Каварна Нина Ставрева пред " Фокус " за предлагането на Общината плаж „ Болата “ да бъде изваден от резерват „ Калиакра “ и да бъде включен в предпазена околност „ Степите “.
Във връзка с извършеното публично разискване на 12 април 2018 година по тематиката, Нина Ставрева изясни, че то е било извънредно градивно, диалогично и дълго чакано от всички каварненци.
„ Мотивите ни са пределно ясни. Предложението на Община Каварна беше още през есента на 2018 година, а окончателното от февруари тази година с цялостната обосновка. То е обвързвано с желанието ни да запазим това красиво кътче от Българското Черноморие. Искаме обособяване на плажа „ Болата “ от резервата и оставането му в границите на предпазена околност „ Степите “. Държа да подчертая, че изваждайки плаж „ Болата “ от резервата, той ще има статут на предпазена околност. Настояваме за това, защото режимите във връзка с предпазена околност по Закона за предпазените територии подсигуряват, че там няма да има строителство, само че хората ще имат достъп до плажа “, разяснява Нина Ставрева.
Тя добави, че по този начин ще се резервира поминъкът на локалните и туризма в района. По думите й „ Болата “ е един от най-красивите плажове по Българското Черноморие.
„ Преди няколко години той влезе в листата на един от стоте най-красиви заливи в света. Той е обичано място на стотици фамилии с дребни деца, на младежите, които живеят в района и на феновете на красивата природа. Всички ние, Община Каварна и локалните хора, желаеме плажът да остане красиво и обичано място за посетителите в района, само че да има ред и да не се позволява той да бъде погубен, както се случва при занемареност “, разяснява още кметът на Каварна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР