С премиера на „Ромео и Жулиета на Прокофиев на 30-и

...
С премиера на „Ромео и Жулиета на Прокофиев на 30-и
Коментари Харесай

Балет „Арабеск“ открива юбилейния си 50-и сезон

С премиера на „ Ромео и Жулиета " на Прокофиев на 30-и септември от 19 ч. в Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски " Балет „ Арабеск " ще открие новия си, 50-и юбилеен креативен сезон.

" За една модерна натрупа това е едно много значимо събитие, тъй като знаем, че актуалните трупи бързо се образуват, бързо се скапват... Така че 50 година да съществува една такава натрупа като „ Арабеск ", за мен това значи, че тя има извоювано несъмнено място в културния плакат на столицата и изобщо на България.

Откриваме на 30-и септември с премиерата на балета „ Ромео и Жулиета " по музика на Прокофиев. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите са на Николина Богданова. Този театър не е юридически особено за годишнината, а тъй като има прелестни млади танцьори в балет „ Арабеск " - Виктория Петрова и Филип Миланов, за които тъкмо в този момент е времето да изиграят Ромео и Жулиета. Това е един типичен театър, само че все пак желаех да направя един по-модерен прочит. Исках да опиша една в действителност приказна история, само че с болката на днешното време ", показа шефа на трупата и хореограф на спектакъла Боряна Сечанова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР