С представяне на документалната изложба „Глобалното измерение“ и едноименния сборник

...
С представяне на документалната изложба „Глобалното измерение“ и едноименния сборник
Коментари Харесай

Европейски дни на еврейската култура 2020 в Столичната библиотека - slava.bg

С показване на документалната галерия „ Глобалното измерение “ и едноименния алманах с очерци Международно сдружение “Елиас Канети “ и Столичната библиотека вземат участие в отбелязването на Европейските дни на еврейската просвета 2020.

„ Глобалното измерение “ и в двете форми е резултат от изследване за приноса на български евреи към международните просвета, изкуство и просвета, както и към публичния живот. Повечето от имената, на които се стопират създателите, са добре известни. С очерци и картини от живота на близо 40 от тях „ Глобалното измерение “ събира в книга и галерия персони и семейства в една впечатляваща връзка. Гостите на събитието ще имат опция да прегледат изложбата и да беседват с част от създателите на очерците.

Акцент на вечерта ще бъде и проявлението на част от виртуалната галерия на Националната библиотека на Израел „ Пътешествията на евреите”. Изложбата разкрива основна част от еврейската история - миграцията на еврейския народ през вековете в търсене на религиозна приемливост и стопански благоприятни условия. Националната библиотека на Израел съхранява доказателства за тези пътувания под формата на персонални архиви, документи, карти, дневници, фотографии, вестници, изявления и несъмнено, книги.

Изложбата е предоставена на Международно сдружение „ Елиас Канети “ от Европейската асоциация за запазване и разпространение на еврейската просвета и завещание (AEPJ), която ще включи българското събитие в Европейските дни на еврейската просвета.

Събитието ще се състои на 10.09.2020 година от 17:30 ч. в Мраморното предверие на Столичната библиотека.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР