С представлението Завръщането на цветята“ на Мим формация Жар театър“

...
С представлението Завръщането на цветята“ на Мим формация Жар театър“
Коментари Харесай

XXII-ят Международен фестивал на спектакли събира десетки деца в Търговище

С представлението „ Завръщането на цветята “ на Мим групировка „ Жар спектакъл “ на 15 май в Търговище се открива XXII-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса “. На площада пред Драматичния спектакъл ще се съберат десетки деца от детските градини и учебните заведения в Търговище, с цел да се насладят на особено квалифицираната стратегия.

През идващите пет дни, от 15 до 19 май , младите фенове ще видят някои от най-хубавите мостри на театралното изкуство . В конкурсната стратегия са включени седем български представления и две интернационалните – от Англия и Сърбия. Селекцията направи театроведът Михаил Тазев.

Спектаклите ще прави оценка интернационално жури с ръководител доктор Аглика Стефанова-Олтеан. Ще бъдат присъдени осем награди за най-хубави достижения в региона на режисурата, сценографията, музиката и актьорското майсторство .

Международен фестивал. Снимка: Община Търговище

Съпътстващата стратегия на фестивала включва театрални ателиета, уършопи „ Вкуси карнавала “ и „ Мястото, на което числя се “ и конкурс за модерна драматургия за млади фенове „ Зелената котка “.

Очакванията са през театралните салони и всички съпътстващи прояви да преминат над 3000 фенове . Част от фестивалните спектакли вършат изнесени представления в прилежащи общини, което уголемява територията на събитието.

Фестивалът „ Вълшебната завеса “ се организира с поддръжката на Министерство на културата, Община Търговище и частни спонсори. Като сътрудник годишно се причислява и Община Опака.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР