С предпазлив поглед към бъдещето на федералните съдилища, главният съдия

...
С предпазлив поглед към бъдещето на федералните съдилища, главният съдия
Коментари Харесай

Главният съдия на Върховния съд Джон Робъртс предупреждава за опасностите на ИИ при решаването на дела, правни въпроси преди спорната изборна година

С внимателен взор към бъдещето на федералните съдилища, основният арбитър на Върховния съд Джон Робъртс предизвести в неделя за заплахите на изкуствения интелект (AI) при решение на каузи и други значими правни въпроси.

Неговите забележки са в годишния отчет в края на годината, публикуван от ръководителя на федералната правосъдна система, в който не се загатват актуалните несъгласия към неговия съд, в това число апели за по-голяма бистрота и етична промяна, обвързваща съдиите.

Отбелязвайки, че адвокатската специалност като цяло е „ известна като противна на измененията “, Робъртс прикани за муден метод, когато се възприемат новите технологии от съдилищата.

„ ИИ явно има огромен капацитет да усили фрапантно достъпа до основна информация както за юристи, по този начин и за неюристи “, сподели той. „ Но също толкоз явно рискува да нахлуе в ползите на поверителността и да дехуманизира закона. “

„ Но всяко потребление на AI изисква нерешителност и примирение “, добави т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР