„С предложенията си за бюджета за 2022 г. БСП започна

...
„С предложенията си за бюджета за 2022 г. БСП започна
Коментари Харесай

Вяра Емилова в Ловеч: С този бюджет БСП се грижи за младите хора и семейства


„ С предложенията си за бюджета за 2022 година Българска социалистическа партия стартира реализацията на своите политики във всички сфери на публичния живот, само че най – към този момент в обществената сфера”, сподели Вяра Емилова на среща с членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия в Ловеч и района.

На срещата участваха и народните представители Петър Кънев, зам. -председател на Комисията по икономическа политика и нововъведения и член на Комисията по защита в Народното събрание, Александър Симов - зам. ръководител на Комисията по просвета и медии и член на Комисията по политиките на българите зад граница, и Минчо Казанджиев – регионален и общински ръководител на БСП-Ловеч.

„ Няма да се уморим да споделяме, че в оферти бюджет за актуалната година има нарастване с 350 млн., като 90 % от тази сума е за обществени разноски, компенсации и помощи по обществено подкрепяне и поддръжка на хората с увреждания. В тази сума влизат целевите помощи за отопление, ограниченията за дейна политика на пазара на труда и разнообразни типове субсидии”, акцентира Вяра Емилова.

От 1 април 2022 година ще се усили размера на минималната работна заплата от 650 на 710 лв. и компенсацията за развъждане на дете до двегодишна възраст нараства също на 710 лв.. В бюджета са планувани 50,1 млн. лв. – в допълнение за погашение на целеви помощи за отопление. Отоплението през зимния сезон и цената на електрическата енергия остават едни от огромните проблеми за хората”, добави Емилова.

На въпрос за нуждата от създаване на нови нуклеарни мощности Петър Кънев посочи, че това е записано в съдружното съглашение, в което се споделя, че след обществен самостоятелен експертен разбор ще се реши нуждата от създаване на нови нуклеарни мощности, като това не изключва построяването на АЕЦ " Белене” - план, който Българска социалистическа партия отстоява от десетилетия.

Александър Симов посочи, че обединението е чула настояванията на музейните служащи за повишение на средствата в бюджета за активността им. След доста извършени диалози в комисиите по бюджет и финанси и просвета, се чака в бюджета да има 12 млн. лева повече за музеи и галерии. Симов посочи, че дружно с сътрудниците си от Българска социалистическа партия ще продължат да пазят концепцията, че финансирането на българските музеи и галерии следва да бъде съответно на тяхната роля за запазване на националната ни еднаквост и представянето й пред български и задгранични гости.

За принос в развиването и укрепването на антифашисткото придвижване с почетни плакети и грамоти бяха отличени Стойно Стойнов и Христо Борисов-председатели на регионалния съвет на БАС Ловеч и дейни общественици. Плакетите връчи ръководителят на Българския антифашистки съюз Евгений Белий, който изрече признателност към актива за отстояването на антифашистките хрумвания.

В края на срещата Емилова акцентира, че всички предпазени в бюджета обществени ограничения са вследствие на поредната и предвидима политика на Българска социалистическа партия. „ Само за месец и половина Българска социалистическа партия съумя да наложи част от целите и политиките заложени в програмата, като: преизчисляване на всички пенсии, безвъзмездни детски градини, увеличение на размерите на месечните помощи за развъждане на дете, увеличение размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата, увеличение на заплатите на учителите, както и „ предпазено лечебно заведение”, сподели в умозаключение тя.

След срещата Вяра Емилова се включи в отбелязването на 149-та годишнина от гибелта на Апостола в представителните мероприятия в Ловеч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР