С предложения за по-строги санкции при поведение, което уронва престижа

...
С предложения за по-строги санкции при поведение, което уронва престижа
Коментари Харесай

ПП с предложение за по-строги санкции при поведение, уронващо престижа на НС

С оферти за по-строги наказания при държание, което уронва престижа на Народното събрание, в понеделник народни представители от ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ внесоха Проект на решение за изменение и допълнение на правилника за активността на Народното събрание. Това оповестяват от пресцентъра на партията.

Една от основните промени в плана е предложение за налагане на строги наказания за държание на депутат, което нарушава правото на различен депутат да се изрича от парламентарната естрада.

Също по този начин в правилника се прибавя нова алинея, която планува нов вид наказания като „ Лишаване от право на погашение на спомагателни разноски по член 11 от Финансовите правила “, както и „ Спиране от присъединяване в съвещания и сесии на непрекъснатите делегации, интернационалните конференции или различен конгреси с интернационален темперамент “. И двете оферти са заимствани от Правилника за активността на Европейския парламент, където са планувани сходни наказания.

В препоръчаните промени е включено още дисциплинарната мярка „ премахване до три съвещания “ да се размени с „ премахване за три съвещания “, като задачата е да се отстрани субективният фактор при установяване размера на глобата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР