С празнично шествие, което ще бъде съпроводено от 25-метров национален

...
С празнично шествие, което ще бъде съпроводено от 25-метров национален
Коментари Харесай

Националният празник 3 март започва в Северозапада

С празнично шествие, което ще бъде съпроводено от 25-метров народен байрак ще стартира във Враца тържественото отбелязване на 141 години от Освобождението на България. Пъстрата колона ще тръгне в 10:30 часа от пл. " Македония " и ще продължи до пл. " Христо Ботев ", където в 11:00 часа ще стартира формалната гала по издигане на българското знаме по случай Националния празник. След тържествения обред врачани ще видят осъществявания на на дует " Пирин ". По традиция на площада ще се вихрят и пъстри хора. И в деня на празника Община Враца ще раздаде националния байрак на участниците в честването на 3 март.
С церемониален боен обред ще бъде повдигнат националният байрак на 3 март в Монтана. Церемонията стартира в 10.30 часа на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование - Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към национално читалище “Разум 1883”. След приветственото слово на кмета на Монтана Златко Живков, Негово Високопреподобие архимандрит Антим- протосингел на Видинската митрополия, ще отслужи признателен молебен. След ритуала в 11.30 ч. в Младежкия дом ще стартира концертът " Любими песни от български филми ".
С стратегия в две части- културна и спортна, Община Мездра ще означи Националния празник 3-ти март. Тържеството ще стартира в 9:30 часа на пл. " България ", а стартът на XVII народен шосеен пробег " 3-ти март " е в 10.15 часа в Алеята на кестените.
В Лом тържеството стартира в 11.00 часа, пред паметника на дядо Цеко Войводата. В празничната стратегия ще вземат участие Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, групировка " Патриотика " и Снежина Темелкова.
Празничен концерт във връзка Националния празник на България провеждат и в Роман. Той ще стартира в 10.30 часа пред национално читалище " Христо Ботев- 1907 ".
В Белоградчик програмата за 3 март стартира в 10.00 часа с осъществявания на патриотични и военни маршове и песни, в 10.30 часа е церемонията по издигане на националния байрак. Общоградското празненство стартира в 10.50 часа пред национално читалище " Развитие- 1893 ". В програмата са включени осъществявания на децата от Детски комплекс, детска градина " Иглика ", клуб на пенсионера " Мадона ", Младежкия дом, клуб " Млади възрожденци ".
В Берковица тържествата за Националния празник стартират от 10:00 часа с обред по издигането на националното знаме, празнична стратегия и поднасянето на венци и цветя. Организатори на събитието са Общинска администрация- Берковица и национално читалище " Иван Вазов -1872 ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР