С появата на студените дни и лошо време въпросът за

...
С появата на студените дни и лошо време въпросът за
Коментари Харесай

Иде зима! Време е да настроите дограмата на зимен режим, за да не се чудите после защо е все студено у вас

С появяването на студените дни и неприятно време въпросът за отоплението на дома става все по-актуален. Прозорците – това е нещото, което е належащо да изолирате преди всичко, и заради това, както се оказа, не е нужно доста. Знаете ли, че има такова нещо като летен и зимен режим на дограмата? Ако не, то през днешния ден ще ви разкрием тази дребна, само че доста значима загадка!



Как да преместите прозорците в зимен режим?

Тази дребна загадка също ще ви помогне да спестите средства през зимата. Това е най-вече правилно в домовете, където няма централно отопление или когато към този момент е студено на открито, а към момента не е почнало отоплението на дома.

Спестяването на пари в никакъв случай не е ненужно. А тайната е, че сезонният режим на вашите прозорци може да се промени.



Сезонният режим на прозорците е нещо доста потребно, защото през лятото тази алтернатива ви разрешава да намалите налягането сред външната част на рамката и гуменото уплътнение, което разрешава на въздуха да циркулира по-свободно. Но в зимен режим се случва тъкмо противоположното – налягането се усилва и топлината се съхранява вътре.



Всичко това е супер, само че първо би трябвало да разберете дали вашите прозорци имат опция да трансформират режима си. За да извършите това, належащо е да погледнете дали имат болтове в профил на крилото. Ако имат дупка за шестоъгълен ключ или са в овална форма, тогава тези прозорци могат да се поправят сезонно. Като цяло трикът е извънредно елементарен.

Просто би трябвало да завъртите болта надясно или наляво на 90 градуса, според от това в кой режим би трябвало да преведете прозорците. Направете всичко деликатно.

Първо, намерете всички болтове на прозореца, номерът им може да се разграничава според от размера на прозореца или от производителя. Трябва да завъртите всеки болт, тъй като в противоположен случай няма да получите стремежи резултат. За да измененията прозореца, имате потребност от подобаващ инструмент – отвертка или шестоъгълен ключ.

Може да употребявате и клещи, само че не ви съветваме да го вършиме, тъй като могат да увредят нежния механизъм за настройката. Тук е значимо да разберете едно нещо: не е належащо да завъртате болта до дъно.

Болтът би трябвало да се превърти навръх 90 градуса, като се ориентирате по отметката. Ако сте създали всичко вярно, прозорецът е належащо да се затваря по- компактно. Ако това не се случи – значи нещо се е объркало, проверете дали всички болтове са превъртени на вярната страна. За да ревизирате какъв брой прозорецът е изопнат, имате потребност от лист хартия. Притиснете го с прозореца и пробвайте да го махнете. Ако листът излиза мъчно, прозорецът е в зимен режим.

 

За дамата

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР