С повишението на Мат Бути (Matt Booty) до президент на

...
С повишението на Мат Бути (Matt Booty) до президент на
Коментари Харесай

Microsoft потвърди кой е новият ръководител на Xbox Game Studios

С покачването на Мат Бути (Matt Booty) до президент на Xbox по игровото наличие и студио, позицията на началник на Xbox Game Studios се освободи. Сега стана известно кой ще я заеме.

Бдителният консуматор на X (бившият Twitter) под псевдонима Idle Sloth е забелязал, че новият началник на Xbox Game Studios е оповестил назначението си на страницата в професионалната обществена мрежа LinkedIn.

Както се оказа, Алън Хартман — някогашният началник на Turn 10 Studios (серията Forza Motorsport), както и управител по създаването на Forza и Fable, неотдавна пое ръководството на Xbox Game Studios.

Нека си напомним, че Xbox Game Studios съставлява асоциация на вътрешните студия на Microsoft, в това число и 343 Industries, Turn 10 Studios, World’s Edge, The Coalition, Playground Games, The Initiative и по този начин нататък.

„ Развълнуван съм да съставлявам такава елитна група от основатели на игри в новата ми служба на началник на Xbox Game Studios! “ — написа Хартман в обявата си в LinkedIn по отношение на назначението си.

Така, в новата управителна конструкция на Xbox, Хартман ще рапортува на Бути, който от своя страна ще предава информацията на Сара Бонд — президентът на Xbox. Фил Спенсър остава основен изпълнителен шеф на Microsoft Gaming.

Microsoft реорганизира управлението на своето игрово поделение след дълго чаканото привършване на договорката за закупуване на Activision Blizzard за 68,7 милиарда $ —- процесът по придобиване на издателството продължи повече от година и половина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР