С постановление на Министерския съвет се взе решение да бъде

...
С постановление на Министерския съвет се взе решение да бъде
Коментари Харесай

Разкриват филиал за спешна медицинска помощ в Приморско

С разпореждане на Министерския съвет се взе решение да бъде оголен филиал за незабавна здравна помощ в Приморско. Целта е с спомагателни екипи да се подсигурява още по-адекватното оказване на здравна помощ на туристите и локалните жители в региона през натоварения летен сезон.

По този метод ще се отговори на потребностите на жителите и упованията на туристите, които избират да пътуват до курорти, в които има положителни условия, успокоение и сигурност, включително и здравна услуга на високо равнище.

Към момента за обезпечаването на незабавната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали в градовете Созопол и Царево.

За да се редуцира времето за идване на колите за спешна помощ, Филиалът за незабавна здравна помощ в Приморско, който беше оголен на 3 май 2023 година, с решение на Министерски съвет, ще разполага с два екипа – един мобилен и един стационарен, който ще работи целогодишно и денонощно.

В продължение на взетото решение на 4 април в Министерството на здравеопазването беше подписан Меморандум за съдействие за подсигуряване на спомагателни медицински екипи по Южното Черноморие. Това се реализира по самодейност на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и министъра на туризма Илин Димитров.

На формалната гала по подписването на Меморандума участваха още регионалният шеф на област Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на общините Созопол – Тихомир Янакиев, Приморско - доктор Димитър Германов, на Царево - Георги Лапчев, шефът на УМБАЛСМ " Пирогов " -д-р Валентин Димитров и шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, предава " Дарик ".

Присъстващите се сплотиха към това, че сигурността на туристите и оказването на съответна здравна помощ са основополагащи във всяка една туристическа услуга. С подписването на меморандума се съобщи общ ангажимент на държавната и локалната власт да се положат оптимални старания, които да допринесат за развиването на извънболничната здравна помощ на територията на общините Созопол, Царево и Приморско. Документът е и самобитна декларация, която демонстрира, че единствено с общите старания на институциите може да се усъвършенства качеството на предлаганите здравни услуги по Черноморието в дейния летен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР