С постановление на Министерския съвет са одобрени допълнителни трансфери за

...
С постановление на Министерския съвет са одобрени допълнителни трансфери за
Коментари Харесай

Близо 11 млн. лв. са отпуснати допълнително за дейности на общините

С разпореждане на Министерския съвет са утвърдени спомагателни прехвърляния за 2022 година по бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в размер на 10 994 541 лева за даване на прехвърляния за целево финансиране на обекти и действия на общини. Това декларира служебният екологичен министър Росица Карамфилова в отговор на депутатски въпрос.

С решение на кабинета са подписани 17 тристранни съглашения с общини по отношение на спомагателните прехвърляния, като те са получени още през месец ноември 2022 г.

Одобрените спомагателни прехвърляния в размер на 10 994 541 лева са за осъществяване на активност за понижаване на риска от бедствия и за възобновяване па инфраструктури. Карамфилова прецизира и, че е изпратено писмо до заместник-министър ръководителя по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, по отношение на предоставяне па инструкции към общините по отношение на отчитане па финансовите средства.

По подписаните съглашения кметовете на общините носят отговорност за: финансовото ръководство, надзор и спазването на правилата за правомерност, положително финансово ръководство и бистрота при разходването на средствата; за законосъобразното осъществяване на дейностите, финансирани с актуалното съглашение, както и за нужната документи по време на строителството според използваното законодателство; след осъществяване на съответните действия следва да разпореди цялостен одит във връзка с законосъобразното и оправдано консумиране на средствата и да уведоми Министерство на околната среда и водите и Министерство на вътрешните работи за резултатите от одита в едномесечен период от осъществяване му.

От Министерство на околната среда и водите прецизират, че досега не са постъпили уведомления за резултати от осъществен одит за осъществяването на плановете и дейностите. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР